psk_2

ANKETA TPORTALA

Na Dalićevom popisu za Euro je nekoliko nepoznanica, a posebna priča je Perišićev status

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 27.05.2024 12:37
  • Objavljeno 20.05.2024 u 14:07
Bionic
Reading

Hajdukov krilni napadač Ivan Perišić tek nedavno se oporavio od teške ozljede. U našoj anketi pitamo vas mislite li da bi svejedno trebao biti u prvom planu za Europsko prvenstvo?

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je prošireni popis igrača s kojima računa na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

>>Dalić objavio popis za EURO 2024; tema su bili Perišić i Modrić te ozlijeđeni Vlašić

Reprezentacija se okuplja sljedeće nedjelje, 26. svibnja i započinje pripreme za Njemačku. Nakon toga slijedi odlazak u Rijeku gdje će Vatreni trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije. Nakon toga 8. lipnja Vatreni igraju kod Portugala na posljednjoj provjeri uoči Eura.

Na popisu nema previše iznenađenja; Luka Modrić predvodi reprezentaciju kao kapetan na možda i njegovom posljednjem velikom natjecanju za Hrvatsku. Tu su i Nikola Vlašić te Ivan Perišić; obojica su muku mučila s ozljedama ove sezone. Vlašić bi trebao biti spreman za Euro, a Perišić je minutažu malo po malo podizao s Hajdukom na kraju prvenstva Hrvatske.

'Stalno smo u kontaktu, Perišić radi sve po planu. Učinio je sve da se vrati u formu, nadam se da će je stvarno i uhvatiti. Imamo još 15 dana, nećemo ništa raditi na silu, veliki je dobitak što se uopće vratio. Svjesni smo da nije u najboljoj formi, ali poznavajući njega, bit će. Mogu ga samo pohvaliti za ovo što je napravio ne bi li se vratio', kazao je Dalić za povratnika u reprezentaciju.

Upravo će se oko Perišića lomiti možda i najviše koplja u javnom prostoru. Riječ je o jednom od najboljih igrača ove hrvatske reprezentacije; igraču koji je bio ključan za pohode do finala i polufinala svjetskih prvenstava. Ali ove sezone jedva da je igrao, iza sebe ima tešku ozljedu i pitanje koje se postavlja glasi: je li zaslužio mjesto u početnoj postavi za prvu utakmicu (protiv Španjolske, 15. lipnja, 18 sati) ili ne?

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal