biti ili ne biti

Dalić uoči odlučujuće utakmice s Ukrajinom najavio promjene u momčadi

08.10.2017 u 20:23

Bionic
Reading

Hrvatska s novim izbornikom Zlatkom Dalićem u ponedjeljak (20.45 sati) igra posljednju, odlučujuću utakmicu za plasman na SP u Rusiji 2018. godine. Igra nam samo pobjeda, ali ni s tri boda nismo sigurni da ćemo u dodatne kvalifikacije

Kalkulacija nema, ni za Hrvatsku, ni za Ukrajinu. Samo pobjeda i tri boda donose (a možda i ne) drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije. Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić (50) s reprezentacijom je imao vremena za samo jedan trening, ali i to je bilo dovoljno da shvati da nešto treba mijenjati.

'Igrači su jako svjesni situacije i jako im je teško. Imali su čistu situaciju. Oni prihvaćaju svu odgovornost i shvaćaju da je na njima sve', rekao je Dalić i dodao:

'Nema prostora za neke velike taktičke promjene. Neke rošade ćemo napraviti, nekima ćemo dati drukčije pozicije u momčadi. Uz sav respekt Ukrajini, mislim da smo mi bolja reprezentacija. Izbora nemamo, moramo pobijediti utakmicu i po to smo došli ovdje. Neka matematika postoji, ali ako ćemo to gledati izgubit ćemo sve.'

Kakvo je stanje s ozljedama? Nakon utakmice s Finskom Brozović i Mandžukić nisu izgledali baš dobro.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Brozović se vratio u svoj klub. Mandžukić je tu, vidjet ćemo sutra kakva je situacija', kaže izbornik Dalić i napominje:

'Iskreno, nadam se da će Mandžukić i Lovren biti spremni, ali za Mandžu još nisam siguran...'

Priznaje Dalić kako će utakmica s Ukrajinom biti vrhunac njegove dosadašnje trenerske karijere.

'Vodio sam finale azijske Lige prvaka, prije toga i polufinale, ali ovo je najveća i najvažnija utakmica za mene. Hrvatska je svetinja nama Hrvata, nju se ne može odbiti. Znam da neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu. Nije bilo vremena za treninge i analize. Pokušat ću razbuditi igrače. Znam da je ovo najteži posao u Hrvatskoj, najdelikatniji, velika je odgovornost na meni. Očekivanja su velika i ja sam taj koji može sve izgubiti, ali u pitanju je naša reprezentacija, ja sam spreman sve prihvatiti', otkrio je novi izbornik.

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na konferenciji za medije u Kijevu se u ime naših reprezentativaca obratio Domagoj Vida.

'Iza nas je turbulentno razdoblje. Sas je sve na nama igračima. Sigurno nam izbornik ne može puno pomoći u ova dva dana. Izbornik će nam dati informacije o Ukrajincima. Ovo nam je finale i moramo dobiti', rekao je Vida i proanalizirao Ukrajince:

'Dva najbolja igrača su im na krilima - Jarmolenko i Konopljanka. Mi imamo problem u svojim glavama, ali ako budemo zaboravili sve što je bilo, budemo slušali izbornika, tu će se pitati nas. Moramo riješiti probleme sami sa sobom, nadam se da ćemo ih riješiti i nadam se pobjedi. Mi ne znamo igrati na remi, zadnji put kad smo kalkulirali, izgubili smo. Idemo na pobjedu.'