Boston vodi 3-1

Dallas doživio šok kod kuće; imali su čistu pobjedu, a onda je nesuđeni MVP 'poludio'

14.05.2024 u 09:15

Bionic
Reading

Još jedno izjednačenje serije, Dallas Mavsi na domaćem terenu prokockao utakmicu dok je Boston svladao Cavalierse

U četvrtoj utakmici serije, Dallas Mavericksi su prokockali 16 koševa prednosti na domaćem terenu protiv Oklahoma City Thundera te su izgubili rezultatom 100:96. Najblaže rečeno doživjeli su šok pred svojim navijačima.

Luku Dončića šut nikako nije išao te je gađao 6/20 postigavši 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Najbolji za domaću ekipu bio je P.J. Washington s 21 košem i 12 skokova bez asistencija. Kyrie Irving odigrao je utakmicu za zaborav jer je u 41 minuti provedenoj na parketu upisao samo devet koševa s jednim skokom i devet asistencija.

Na konferenciji za novinare poslije utakmice, Dončić je upitan što je pošlo po zlu.

'Jednostavno je, moramo raditi na našim slobodnim bacanjima. Gađali smo 52 % s linije što je nedopustivo. Umor nije faktor, odigrali smo solidnu obranu no slobodna bacanja i manjak skokova u napadu su nas naposljetku koštali utakmice.'

Ovogodišnji 'runner-up' za MVP nagradu, Shai Gilgeous-Alexander, odigrao je još jednu izvrsnu utakmicu te je upisao 34 koša. osam skokova i pet asistencija. Najbolji suigrači su mu bili Chet Holmgren s 18 koševa i devet skokova bez asistencija te Lou Dort sa 17 koševa, 8 skokova također bez asistencija.

Serija je sada 2:2 te se vraća u PayCom Centar u Oklahomi.

Boston je s druge strane svladao Cleveland, 109:102. Jason Tatum vratio se u ritam u kojem smo navikli ga gledati te je ubacio 33 koša s 11 skokova i pet asistencija. Jalen Brown također je odigrao odličnu utakmicu te je postigao 27 koševa, osam skokova i jednu asistenciju.

Cavaliersi nisu uspjeli sustići gostujuću momčad unatoč odličnoj utakmici Dariusa Garlanda koji je postigao 30 koševa, tri skoka i sedam asistencija. Drugo ime Clevelanda bio je Caris LeVert koji je u 39 minuta na parketu upisao 19 poena, pet skokova, tri asistencije s dvije ukradene lopte.

Serija je sada 3:1 za Boston koji ima prvu meč loptu na domaćem terenu u noći sa srijede na četvrtak.

VIDEO sažetak utakmice pogledajte ovdje

DALLAS MAVERICKS - OKLAHOMA CITY THUNDERS 96:100 (GAME 4) / 14.05.2024. Izvor: Društvene mreže / Autor: ArenaSport TV
Cup tree provided by Sofascore