psk_2

nokaut faza

Danas se igraju prve utakmice osmine finala Eura; evo gdje gledati

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.06.2024 13:24
  • Objavljeno 29.06.2024 u 13:26
Bionic
Reading

Na teren će prvo od 18 sati istrčati Švicarci i aktualni europski prvaci Talijani (HTV2), dok od 21 sat domaćin Njemačka igra protiv Danske (HTV2)

Švicarci i Talijani će se 'obračunati' na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Švicarci su se u osminu finala plasirali iz skupine A u kojoj su bili s Njemačkom, Mađarskom i Škotskom. Na kraju su pobijedili samo Mađarsku (3:1) te s drugog mjesta osigurali plasman u nokaut fazu. No, dok je remi 1:1 sa Škotima bio pomalo razočaravajući, u posljednjem kolu su pošteno namučili favoriziranu Njemačku.

Vodili su Švicarci od 28. minute, a Njemačka do 1:1 stigla golom Fülkruga u 92. minuti susreta!

S druge strane su aktualni europski prvaci Talijani koji su u skupini B također zauzeli drugo mjesto. Iza Španjolca, ali ispred Hrvatske i Albanije.

'Azzurri' su na startu dobili Albaniju 2:1, potom su izgubili od Španjolaca 1:0, da bi na kraju golom u 98. minuti zavili 'vatrene' u crno. Sudar s Hrvatskom je, kao što svi i znate, završio 1:1, Talijanima dovoljno za drugo mjesto, a 'vatrenima' tek za oproštaj od Eura.

  • +63
Švicarska - Njemačka, Euro (23.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Glavni sudac je Szymon Marciniak iz Poljske s pomoćnicima Tomaszom Listkiewiczom i Adamom Kupsikom dok je četvrti sudac Facundo Tello iz Argentine. u VAR sobi su Tomasz Kwiatkowski i Bartosz Frankowski također iz Poljske te Bastian Dankert iz NJemačke.

Treba istaknuti da se Švicarci i Talijani nalaze u 'lakšoj' strani ždrijeba, pobjednik ovog susreta će ići na boljeg iz utakmice Engleska - Slovačka.

Posljednja dva međusobna susreta završila su bez pobjednika (0:0, 1:1), bilo je to u kvalifikacijama za SP u Katru.

U drugom susretu osmine finala Nijemci će u Dortmundu odmjeriti snage s Dancima, a bolji iz tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Španjolska - Gruzija.

Domaćini Eura su odigrali dvije odlične utakmice protiv Škotske (5:1) i Mađarske (2:0) da bi se protiv Švicarske spasili u drugoj minuti nadoknade.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Danci su pak u skupini C s Engleskom, Srbijom i Slovenijom odigrali tri remija (1:1, 1:1, 0:1) te plasman u nokaut fazu osigurali s drugog mjesta.

Sudac ove utakmice je Michael Oliver iz Engleske, a pomagat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Dan Cook dok je četvrti sudac Irfan Peljto iz BiH. U VAR sobi će biti Englezi Stuart Attwell i David Coote te Talijan Massimiliano Irrati iz Italije.

Realno, Danci baš i ne leže 'elfu', tri od posljednje četiri međusobne utakmice završile su bez pobjednika, a posljednju pobjedu Njemačka je ostvarila na Euru 2012. godine, bilo je 2:1.

  • +29
Danska - Engleska, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal