SuperSport HNL

Dinamo i Osijek odigrali 'mršavi' derbi bez golova

07.05.2023 u 19:05

Bionic
Reading

U derbi utakmici 33. kola SuperSport HNL-a nogometaši Osijeka i Dinama su, u utakmici s malim brojem pravih prilika, odigrali bez pobjednika i bez golova

Prvak Dinamo je u prošlom kolu proslavio naslov prvaka, dok je Osijek s ovim bodom ostao na četvrtom mjestu ljestvice. Ima dva boda manje od Rijeke, a četiri više od Istre 1961 i Varaždina.

U uvodnom dijelu susreta najbolju je priliku imao Dinamo, u 13. minuti je pokušao Špikić, ali je njegov udarac obranio osječki golman Malenica. Dinamo se na samom početku nametnuo na travnjaku, a Osijek je prvenstveno dugim loptama tražio Miereza te tako pokušao stvoriti opasnost pred gostujućim golom.

Mierez je, kao i tijekom posljednjih nastupa, bio vrlo aktivan i opasan, a nakon što je Argentinac imao nekoliko dobrih napadačkih reakcija, u 32. minuti je Osijek stvorio najbolju šansu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +19
Osijek - Dinamo, SuperSport HNL, 7.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vladoi Kos

Mladi, 19-godišnji Bukvić je pucao iskosa, a atraktivno je njegov pokušaj zaustavio reprezentativni golman Livaković. U nešto mirnijem ritmu prošao je ostatak prvog poluvremena te se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu dodatno se smanjio broj pravih prilika kojih ni u prvih 45 minuta nije bilo previše. S jedne strane agilan je i dalje najopasniji bio Mierez, dok se kod Dinama mogla očekivati tek kakva lucidnost Petkovića. Kasnije ga je zamijenio Drmić.

U takvom sporom ritmu prva šansa u nastavku bio je udarac Ljubičića u 75. minuti, ali ni tada se rezultat nije promijenio. Do kraja je još zaprijetio igrač Osijeka Lovrić u 89. minuti, no ostalo je 0:0.

Dinamo ni drugi put ove sezone nije slavio u Gradskom vrtu, prvi međusobni dvoboj završio je pobjedom Osijeka 1:0. Od iduće sezone Dinamo, kao i svi ostali klubovi, gostovat će u novom osječkom domu, na stadionu Pampas.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.