SJAJNE VIJESTI

Dinamo radi za HNL; evo povijesne šanse koju Lokomotivi donosi pobjeda nad Qarabagom

22.08.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Hrvatski prvak pobijedio je Qarabag na Maksimiru (3:0) i jednim korakom je u Ligi prvaka. To znači da Lokomotivini juniori imaju priliku izboriti UEFA-inu juniorsku Ligu prvaka, a HNL bi u tom slučaju prvi puta u povijesti imao dva predstavnika u tom natjecanju

Nakon što je Dinamo s 3:0 pobijedio Qarabag i došao na korak do Lige prvaka, otvorila se velika prilika za Lokomotivu i čitav SuperSport HNL.

Naime, obrane li Modri vodstvo u Azerbajdžanu, Lokomotivini juniori će, kao drugoplasirana momčad juniorskog prvenstva Hrvatske, izboriti mjesto u tzv. 'putu prvaka'. Dinamovi junori bi u tom slučaju igrali u glavnoj fazi juniorske Lige prvaka, a Hrvatska bi prvi puta u povijesti imala dva predstavnika u tom UEFA-inom natjecanju.

Do ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka sudjelovale su mlade momčadi svih klubova koji su izborili seniorsku Ligu prvaka te juniorski prvaci država neovisno o plasmanu svog kluba. Te dvije faze natjecanja, 'put prvaka' i glavni ždrijeb kasnije bi se spojili u nokaut fazi.

Dakle, izbaci li Dinamo Qarabag, Lokomotivini juniori kao viceprvaci Hrvatske upadaju u 'put prvaka'.