ovo nismo očekivali

Dinamo na samom kraju prijelaznog roka dovodi mladog napadača iz Bundeslige!

02.09.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Radi se o svestranom ofenzivcu koji može igrati kao centralni napadač, na oba krila te u ulozi ofenzivnog veznjaka.

Dinamo intenzivno radi na dolasku napadača Nathanaëla Mbukua (22) u završnici prijelaznog roka, što je potvrđeno za Index. Mbuku, trenutno igrač njemačkog prvoligaša Augsburga, trebao bi doći u zagrebački klub na posudbu, a posao je vrlo blizu finalizacije.

Mbuku, rođen u Francuskoj, posjeduje i državljanstvo DR Konga. Karijeru je započeo u francuskom Reimsu, gdje je prošao kroz sve mlađe kategorije. Augsburg ga je u siječnju 2023. doveo kao slobodnog igrača. U dresu prve momčadi njemačkog kluba zabilježio je tri nastupa, dok je za drugu ekipu odigrao četiri utakmice, pritom postigavši dva gola i upisavši jednu asistenciju.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U siječnju 2024. otišao je na posudbu u Saint-Etienne, gdje je za francuskog drugoligaša odigrao 21 utakmicu, postigavši četiri gola i namjestivši još dva. Ovog ljeta vratio se u Augsburg, s kojim ima ugovor do 2027. godine, no sada je na pragu dolaska u Dinamo. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost procijenjena je na dva milijuna eura.

Dinamo je osigurao nastup u glavnoj fazi Lige prvaka, gdje će u Zagrebu dočekati ekipe poput Borussije Dortmund, Milana, Celtica i Monaca, dok će u gostima igrati protiv Bayerna, Arsenala, Salzburga i Slovana iz Bratislave. Osim toga, momčad trenera Sergeja Jakirovića očekuju i izazovi u SuperSport HNL-u te SuperSport Hrvatskom kupu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport