'mali vatreni'

Ivica Olić debitira na klupi U-21 reprezentacije: Čavlina ostaje kapetan i lider ove momčadi

02.09.2024 u 12:12

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić debitirat će protiv Farskih Otoka u nastavku kvalifikacija za Euro u četvrtak na stadionu Rudeša

Pet dana kasnije 'mali vatreni' gostovat će u Portugalu, koji je vodeća momčad skupine s 18 bodova. Hrvatska s utakmicom manje ima 13, jedan manje od Grčke koja ima dvije utakmice više.

'Nakon osam godina zadovoljstva i velikog uspjeha u hrvatskom nogometu zahvalio bih izborniku Daliću na prilici koju mi je dao, na početku mene kao trenera i pri završetku karijere imao sam čast sudjelovati u tome, evo sad me hvata jeza. Nisam imao prilike doživjeti kao igrač najljepši dio ove naše priče, zahvalan sam što sam dobio priliku raditi u stožeru Zlatka Dalića. Imao je veliko strpljenje na početku, bio sam itekako zelen i tek sad to vidim. Hvala mu i želim još uspjeha, još ovakvih radosti. Radujem se i ovoj našoj suradnji koja će se i dalje nastaviti', kazao je Ivica Olić te dodao:

'Ove dvije utakmice? Nakon radnog ljeta imao sam priliku bolje upoznati našu skupinu, dosta se toga pogledalo. Nije to bilo tako loše, Hrvatska U-21 jako dobro stoji, pred sobom imamo jednu lakšu utakmicu koju treba ozbiljno shvatiti jer Farske Otoke drži rezultat do prvog gola, na glavu se bacaju i daju sve od sebe. Danas bih najviše pozornosti obratio njima jer je ona sljedeća. A Portugal u svim kategorijama i A reprezentaciji ima odlične rezultate i igrače.'

Kako to da ste se sad odlučili to prihvatiti?

'Kod mene je do posljednjeg Eura ta tema sazrijevala, ranije sam možda bio kandidat kroz medije. Imao sam podršku izbornika i predsjednika, radujem se da sam ostao u sustavu. Što više igrača bude jednog dana iz U-21 zaigralo za A reprezentaciju, to ćemo mi više biti sretni. Radovat ću se svakom igraču koji dođe u A. Znam koliko smo mi bili sretni kad bismo dobili takvog igrača, ali naravno da je rezultat bitan. Pobjednički mentalitet mora biti i prije U-21', pojašnjava Olić i nastavlja:

'Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Tu je stvar luksuza tko će igrati za mene kao izbornika. Deficitarne su nam pozicije u obrani, i u U-21 i u mlađima. Ali zadovoljan sam onim što imam, nadam se da ćemo napraviti dobre stvari i upoznati se u ovo kratko vrijeme.'

Što je s golmanima?

'Nije samo pitanje Nikole Čavline, cijela momčad Osijeka je u problemu i tu momčad dolazi do izražaja. Nije Čavlina u ova dva mjeseca dokazao ili nešto napravio, on je prošlu godinu stekao iskustvo igranja u prvoj ligi. Za mladog igrača, pogotovo golmana je teška situacija, nije sve idealno, ali momčad je ta koja radi dobrog golmana ili ispada golman problem kad igra tako. Dajem mu podršku, ostaje kapetan i vidim ga kao lidera ove U-21 reprezentacije, siguran sam da će on to potvrditi kroz utakmice', zaključio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Popis U-21 reprezentacije

  • Golmani: Nikola Čavlina (Osijek), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)
  • Braniči: Luka Vušković (Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)
  • Veznjaci: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (Basel), Lovro Zvonarek (Sturm), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)
  • Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Mainz), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Union Saint-Gilloise), Anton Matković (Osijek)
  • Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Mönchengladbach).