problemi za mamića

Dinamo uoči utakmice s Tottenhamom ostao bez jednog od najvažnijih igrača? Nitko ne zna koliko je ozbiljna ozljeda...

08.03.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak, 11. ožujka, u Londonu igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenhama (21 sat, Arenasport 3, MAXtv). No, trener 'modrih' Zoran Mamić našao se u velikom problemu jer mu je za ovu utakmicu zbog ozljede upitan jedan od najboljih igrača

Joško Gvardiol (19) igra fantastičnu sezonu u redovima Dinama. 'Pokriva' čak dvije pozicije, stopera ili lijevog beka, gdje god treba 'uskočiti', a to čini sjajno. Nije ni čudo da ga je još ranije kupio Red Bull Leipzig i do kraja sezone ga ostavio u Dinamu.

Gvardiol je jedan od temelja momčadi Zorana Mamića, no čini se kako bi zbog 'misteriozne' ozljede mogao propustiti možda i najvažniju utakmicu sezone, onu s Tottenhamom u Londonu.

Mamić ga je posljednjih desetak dana štedio, prvo ga je 28. veljače u prvenstvu uveo u drugom poluvremenu utakmice protiv Slaven Belupa, a Gvardiol mu se odužio golom u 60. minuti. Samo nekoliko dana kasnije 'modri' su 2:0 pobijedili 'farmaceute' u Kupu, a Gvardiol je u igru ušao u 78. minuti.

Nikome nisu bile čudne odluke trenera Zorana Mamića jer je još ranije najavio kako će neke od glavnih igrača odmarati kako bi što spremniji dočekali utakmicu s Tottenhamom.

No, problem se ukazao u nedjelju, na derbiju 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojem je Dinamo na Maksimiru dočekao Rijeku. Joško Gvardiol uopće nije bio u sastavu Dinama te su glasine o njegovoj ozljedi postale realnost.

  • +8
NK Dinamo - NK Slaven Belupo; HT Prva liga, 28.2.2021. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U Dinamu za sada mudro šute, razumljivo je to jer treba od protivnika sačuvati neke tajne, posebice one o statusu ozlijeđenih igrača. Napose onih najboljih. A Joško Gvardiol to i je...

Neslužbene vijesti s Maksimira kazuju kako je Gvardiol na treningu uoči derbija s Rijekom zadobio ozljedu kvadricepsa. Koliko je ozljeda teška? Za sada iz redova 'modrih' o tome šute, no dovoljno je upozorenje to što ga nije bilo u sastavu za nedjeljni derbi.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Dinamo - NK Slaven Belupo 1:0 Gvardiol 60' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Neke informacije govore kako Dinamova liječnička služba radi punom parom kako bi Joško Gvardiol spreman dočekao utakmicu s Tottenhamom, oni optimističniji tvrde kako ga je Mamić samo preventive radi izostavio iz momčadi koja je 2:0 pobijedila Rijeku te kako nema nikakvog razloga da Joško u četvrtak u 21 sat istrči u prvih 11 protiv Mourinhovih 'spursa'.

Trener Dinama Zoran Mamić nije komentirao stanje ozlijeđenih igrača, samo je kratko najavio sraz s Tottenhamom.

'Mi u stručnom stožeru smo se već posvetili Tottenhamu, ova tri četiri dana ćemo i momčad pripremiti za taj susret. Velika je to utakmica za nas, za klub, to je nagrada za sve što smo napravili dosad. Idemo uživati, idemo dati sve od sebe, idemo pobijediti', zaključio je Zoran Mamić. S Joškom Gvardiolom u momčadi bi to trebalo biti nešto lakše...