BAYERN - DINAMO 9:2

Dinamova legenda: Nešto s Jakirovićem smrdi. Ovo nije normalno

18.09.2024 u 12:03

Bionic
Reading

U premijernom nastupu novog formata Lige prvaka nogometaši zagrebačkoga Dinama su poraženi u Munchenu od Bayerna s 9:2.

To je najteži Dinamov poraz u Europi u povijesti, a hrvatski klub postao je i prvi koji je u Ligi prvaka primio devet golova na jednoj utakmici.

'Teško je to bilo proživljavati. Rezultat zvuči zastrašujuće i 9:2 ne priliči Dinamu. Znali smo i prije da je Bayern moćan, ali nitko nije ovo očekivao', komentirao je Marijan Vlak, legenda Dinama i član slavne generacije iz 1982. godine.

'Moralo se i u pripremi predvidjeti da će primiti pet ili šest golova, ali ne moraš devet. Igrači su potonuli. Zabili su dva gola, ali onda su potonuli i krenula je kanonada. Moraš se spremiti tako da ne primiš devet', rekao je Vlak za Večernji list.

Posebno se osvrnuo na trenera Sergeja Jakirovića.

'Ne mogu reći da igrači ne slijede Jakirovića, ali činjenica je da nešto smrdi i da nešto nije normalno. Činjenica je da je rezultat katastrofa. Svi moraju snositi posljedice. Ovo je blamaža za klub i hrvatski nogomet. Rezultat je katastrofa i svi moraju snositi neke posljedice. Ovo nije poraz, ovo je blamaža. Hrvatski nogomet ide u krivom smjeru u kvaliteti. Puno igrača dolazi izvana, oni koji tamo nisu uspjeli. Oni trebaju dizati nogomet, a ne uzimati mjesta našima.'

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic