uvrijeđeni rumunji

Diplomatski skandal potresa Pariz zbog gimnastike na Olimpijskim igrama

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 20:12
  • Objavljeno 06.08.2024 u 20:14
Bionic
Reading

Rumunjski premijer Marcel Ciolacu neće prisustvovati svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu u nedjelju u znak prosvjeda što je gimnastičarka Ana Barbosu ostala bez brončanog odličja u vježbi na tlu nakon promjene sudačke ocjene

Naime, mlada Rumunjka je mislila kako je osvojila brončano odličje u poendjeljak, iza najvećih svjetskih zvijezda, zlatne Brazilke Rebece Andrade i srebrne Amerikanke Simone Biles, no uslijedio je prigovor američkih trenera na ocjenu Jordan Chiles, koja je završila natjecanje na petom mjestu.

Nakon što je taj prigovor usvojen, Chiles je s novom ocjenom skočila na treće mjesto te joj je dodijeljena brončana medalja dok je Barbosu pala na četvrto mjesto.

"Odlučio sam ne otići na svečanost zatvaranja nakon skandalozne situacije na gimnastici gdje su naše sportašice tretirane na apsolutno nečestan način. Nedopustivo je da na tako velikom natjecanju koje promiče vrijednosti poput respekta, razumijevanja i izvrsnosti, djetetu koje je pošteno zaradilo svoju medalju tako brutalno oduzme rezultat četverogodišnjeg rada!", objavio je Ciolacu putem facebooka.

Legendarna rumunjska gimnastičarka Nadia Comaneci, koja je bila u Parizu, također je kritizirala odluku sudaca.

"Ne mogu vjerovati da se tako igramo s mentalnim zdravljem i osjećajima sportaša", poručila je Comaneci putem društvene mreže X.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal