BRIZNULA U PLAČ

Šok za Rumunjku! Oduzeli joj medalju i dodijelili je Amerikanki

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 10:23
  • Objavljeno 06.08.2024 u 08:58
Bionic
Reading

Brazilska gimnastičarka Rebeca Andrade osvojila je u ponedjeljak zlatnu medalju na parteru na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojivši već četvrtu medalju u Parizu.

Nakon što je bila druga u višeboju i preskoku, te brončana u ekipnom dijelu natjecanja, 25-godišnja Brazilka Andrade je na najljepši mogući način zaokružila parišku priču. Zlatom u vježbi na parteru.

Brazilka je slavila s ocjenom 14.166 osvojivši svoje ukupno šesto olimpijsko odličje u karijeri čime je postala najuspješnija brazilska olimpijka. Sada ima dva zlata, tri srebra i broncu.

Druga je bila Amerikanka Simone Biles s ocjenom 14.133 osvojivši četvrtu medalju u Parizu, nakon što je slavila u višeboju, ekipnoj konkurenciji, te preskoku. Biles sada ima 11 olimpijskih odličja u karijeri pri čemu sedam zlata.

Broncu je osvojila još jedna Amerikanka Jordan Chiles s ocjenom 13.766. Za Chiles je to treće olimpijsko odličje u karijeri nakon ekipnog zlata u Parizu, te ekipnog srebra u Tokiju.

No, Chiles je do bronce došla tek nakon što su suci prihvatili njezinu žalbu i ponovno joj dodijelili ocjenu. Prije toga, sa zastavom u rukama broncu je slavila Rumunjka Ana Barbosu. I možete zamisliti kakav je šok doživjele kada je ponovno pogledala semafor, a na njemu više nije bilo njezinog imena. Odmah je briznula u plač (pogledajte OVDJE).

'Ana Barbosu je gimnastičarka vrhunske klase, koja je svaki put podržavala druge natjecateljica i kada je završavala na četvrtom mjestu. Vidjela je na ekranu da je treća i kasnije je spuštena na četvrto mjesto. Takav, razarajući plač je nešto što se nikada nije dogodlio ovoj gimnastičarki. Jednostavno, užasno', piše u objavi na poratlu posvećenom gimnastici 'Medal Count'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal