gube obje strane

Đoković je jasno poručio da je ono što su mu napravili nekorektno! Donio je i konačnu odluku hoće li igrati na Wimbledonu

24.05.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Kao što je poznato, čelnici ATP i WTA Toura nedavno su donijeli odluku da se ove sezone neće računati bodovi osvojeni na Wimbledonu. Razlog je zabrana nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima

Uz sve to, posljednjih dana govorilo se kako bi neki poznati tenisači i tenisačice mogli bojkotirati najpoznatiji teniski turnir na svijetu koji počinje 27. lipnja, a među njima se spominjao i Novak Đoković.

Upravo taj podatak, da se bodovi iz Wimbledona neće računati, naljutio je neke tenisače, no objašnjenje ATP-a i WTA-e je kako su bili prisiljeni ukinuti bodove zbog 'diskriminacije, tj. odluke da zabrani dolazak ruskim i bjeloruskim tenisačima'.

I dok Đoković lovi što bolji plasman na Roland Garrosu, mnogi se pitaju hoće li bojkotirati Wimbledon. Kao prvo, zbog svojih stavova, a kao drugo, zbog činjenice da ostati bez mogućnosti obrane 2000 bodova jer je prošle godine slavio na najprestižnijem turniru na svijetu. Tako je prilično izvjesno da nakon Wimbledona Đoković više neće biti prvi igrač svijeta.

No na pitanje hoće li ipak nastupiti u Londonu - jer britanski mediji objavili su da nekoliko najboljih tenisača i tenisačica zaista neće igrati na Wimbledonu – Đoković je rekao:

'Wimbledon je i dalje Grand Slam i to je turnir o kojem sam sanjao kao dijete. Ne gledam na njega kroz nagradni fond, to je za mene poseban turnir. Otići ću na Wimbledon, ali po mom mišljenju, tom odlukom (organizatora, op.a.) gube obje strane', kratko je rekao Đoković te je, kada je saznao da gubi 2000 bodova, rekao da je to 'jako nekorektno prema njemu'.

Podsjetimo, izgubio je i 2000 bodova jer mu nisu dali nastupiti na Australian Openu zato što se nije cijepio. No očito je poslao poruku da ga više ništa ne može zaustaviti i da mu ne pada na pamet preskočiti Wimbledon. Bez obzira što se bodovi ne računaju…