POGLEDAJTE REAKCIJU PUBLIKE

Đoković nakon plasmana u finale Wimbledona 'zasvirao violinu'; evo i zašto

12.07.2024 u 22:08

Bionic
Reading

Srpski tenisač pobijedio je Lorenza Musettija i plasirao se u finale trećeg Grand Slam turnira sezone. Tamo igra protiv lanjskog pobjednika Carlosa Alcaraza i ima priliku izjednačiti rekord Rogera Federera, a meč je proslavio na dirljiv način

Novak Đoković i Carlos Alcaraz igrat će u nedjelju finale Wimbledona. Lanjski pobjednik lovi drugu pobjedu u All England Clubu, dok Đoković može doći do svoje osme titule na trećem Grand Slam turniru sezone. Time će izjednačiti rekord Rogera Federera.

Đoković je slavio protiv Lorenza Musettija sa 6:4, 7:6, 6:4 nakon manje od tri sata igre, a nakon toga je pobjedu proslavio tako što je uzeo reket i imitirao sviranje violine. To je napravio na svakom meču ove sezone na Wimbledonu u čast svojoj kćerkici koja je počela svirati violinu.

'To je bilo za Taru. Moja kćer svira violinu već pola godine i obećao sam da ću joj posvetiti svaku pobjedu na taj način', rekao je Đoković nakon pobjede.

Međutim, dio publike to nije bađ najbolje prihvatio, pa je počeo glasno zviždati. Bilo je i pljeska, ali teško je oteti se dojmu da Novak jednostavno nije popularan tip na Wimbledonu. Reakciju publike možete pogledati ovdje.