NOVO FINALE

Đoković pomeo nesretnog Talijana; u finalu može dostići rekordera Wimbledona

12.07.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Novak Đoković razbio je Lorenza Musettija i izborio finale Wimbledona. Tamo će igrati protiv Carlosa Alcaraza, istog suparnika od kojeg je izgubio lani. Revanšira li se izjednačit će se Rogerom Federerom s rekordnih osam titula

Novak Đoković finalist je Wimbledona. Najbolji tenisač svih vremena pomeo je pod s Lorenzom Musettijem i u glatka tri seta izborio revanš protiv Carlosa Alcaraza, od kojeg je lani izgubio finale.

Đoković tako u nedjelju ima priliku doći do svog osmog naslova na Wimbledonu i izjednačiti rekord velikog Rogera Federera, rekord za koji se dugo smatralo da neće nikada biti dostignut. Đoković je slavio sa 6:4, 7:6, 6:4 nakon manje od tri sata igre.

Đoković je bio u kontroli u prvom i trećem setu, a preživio je i najbolji Musettijev period meča u drugom, kada je Talijan imao brejk, ali na kraju morao priznati poraz u tie-breaku. Drugi igrač svijeta bio je nemilosrdan i tipično efikasan; osvojio je 43 od 56 poena na mreži i još jednom pokazao zašto je čovjek s najboljim reternom u povijesti tenisa. Vratio je 79 posto Musettijevih servisa.

Protiv toga Talijan jednostavno nije imao šanse. Osvoji li Wimbledon, Đoković će doći do svog 25. Grand Slam naslova i povećati prednost na ljestvici najboljih svih vremena u odnosu na Rafaela Nadala.

Nakon meča pohvalio je svog suparnika, ali i Alcaraza:

'Carlos je dobar primjer mladog igrača koji je uravnotežen i kompletan na i izvan terena. Karizmatičan je, svi ga vole, a ja mislim da je jedan od najboljih 21-godišnjaka u povijesti ovog sporta. Osvojit će još puno Grand Slamova, ali nadam se ovaj za dva dana. Možda za 15 godina kada uđem u mirovinu. Šalim se, ha-ha', rekao je Đoković.