HRVATSKA HEROINA

Svi su vidjeli da Donna Vekić tijekom meča plače, sada se zna i razlog

11.07.2024 u 20:42

Bionic
Reading

Donna Vekić nije uspjela izboriti finale Wimbledona. Nakon velike borbe i fantastičnog tenisa od nje je bila bolja Talijanka Jasmine Paolini 6:2, 4:6, 6:7 (8:10). Naša tenisačica je tijekom meča u nekoliko navrata bila emocionalno slomljena. Suze nije mogla sakriti

Sada se zna i zašto:

'Mislila sam da ću umrijeti u trećem setu. Imala sam strašne bolove u ruci i nozi… Nije bilo lako. Plakala sam od boli, nisam znala hoću li moći nastaviti igrati.'

Potom je progovorila o porazu:

'Moj tim mi govori da mogu biti ponosna na sebe. Sada je teško, stvarno je jako teško. Trebat će mi nekoliko dana da se dojmovi slegnu, trenutno je teško biti pozitivan. Bilo je tako blizu, imala sam puno prilika', rekla je Vekić.

Problemi s podlakticom desne ruke Vekić su bili posebno vidljivi tijekom serviranja u trećem setu. Sve do vodstva Paolini od 5:4 u drugom setu, Vekić je osvajala sve gemove na svom servisu, no tada je prvi put pokleknula i izgubila gem, što je dovelo do trećeg seta u kojem je još dva puta gubila gemove na svom servisu, a u ostalim gemovima teško je dolazila do poena.

Podsjetimo za Vekić je ovo bilo prvo polufinale Grand Slam turnira- Tako je postala treća hrvatska tenisačica koja je to postigla, nakon Ive Majoli koja je osvojila Roland Garros 1997. godine, te Mirjane Lučić koja je igrala polufinala Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017. godine.