ZA NAJEŽITI SE

Pogledajte i poslušajte: Donna Vekić ovacijama ispraćena s Wimbledona

11.07.2024 u 18:32

Bionic
Reading

Kada ovo doživiš, znaš da si uspio kao sportaš!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu trećeg Grand Slama sezone poražena od Talijanke Jasmine Paolini sa 6-2, 4-6, 6-7 (8).

Mlada 28-godišnja Osječanka je u najvećem meču karijere nažalost, izgubila nakon dva sata i 50 minuta grčevite borbe.

Vekić je povela 1-0 u setovima, Talijanka je izjednačila, da bi u trećem setu gledali pravu dramu.

Hrvatska tenisačica je u odlučujućem setu vodila sa 3-1 uz break, te 4-3 uz break. No, ispustila je obje prednosti. Paolini je pak, kod 5-4 i 6-5 u gemovima imala meč lopte, ali se Donna spasila gurnuvši susret u 13. igru. Vekić je u "tie-breaku" propustila priliku života i u drami ostala bez finala Wimbledona izgubivši s 8-10.

Još tijekom susreta Vekić je između gemova pokazivala strašnu emociju i pustila poneku suzu. No, kada je nakon poraza napuštala glavni teren svi su se ustali na noge i ovacijama ju ispratili prema svlačionici. Zapljeskala joj je i, ovoga puta za nijansu spretnija i sretnija, protivnica Paolini. Bio je to jedan od onih trenutaka koji ti više od pobjede govori da si uspio Suze je teško zadržati svima kojima je Donna kao sportašica i osoba draga, a kamoli njoj samoj.

OVDJE POGLEDAJTE TAJ DIRLJIVI TRENUTAK...

Donnu su nijanse dijelile od povijesti i gotovo dvostruko veće zarade. Da je pobijedila zaradila bi 1,66 milijuna eura, ovako je svota znatno manja, ali i dalje zadivljujuća (846 tisuća eura). No, na kraju balade, kada se sve ogoli, ostaje samo sport.

Vekić je tek treća hrvatska tenisačica koja je igrala u polufinalu nekog Grand slam turnira, no samo je Iva Majoli prošla do finala osvojivši 1997. Roland Garros pobjedom u finalu protiv Švicarke Martine Hingis sa 6-4, 6-2.

Mirjana Lučić Baroni je dva puta dogurala do polufinala nekog Grand Slama, 1999. u Wimbledonu, te 2017. na Australian Openu, ali je oba puta izgubila. U All England Clubu je njezinu seriju zaustavila Njemica Steffi Graf, a u Melbourneu Amerikanka Serena Williams.