SJAJNI ŠPANJOLAC

Alcaraz u finalu Wimbledona; može spriječiti Đokovića da dođe do povijesnog uspjeha

12.07.2024 u 18:09

Bionic
Reading

Španjolski tenisač izborio je drugo izastopno finale Wimbledona. U polufinalu je u četiri seta (6:7, 6:3, 6:4, 6:4) pobijedio ruskog tenisača Daniila Medvjedeva. U finalu će igrati protiv Novaka Đokovića

Carlos Alcaraz izborio je drugo uzastopno finale Wimbledona, turnira na kojem brani lanjsku titulu. U polufinalu je bio bolji od Rusa Daniila Medvjedeva u četiri seta sa 6:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Alcaraz tako ima priliku osvojiti drugi uzastopni Wimbledon, a u finalu če igrati protiv Novaka Đokovića, čovjeka kojega je u pobijedio lani za svoj prvi Wimbledon. Alcaraz ga u finalu može spriječiti da izjednači rekord velikog Rogera Federera, koji ima osam osvojenih titula.

Medvjedev je bio sjajan u prvom setu; imao je 5-2, a onda je, nakon što se Španjolac vratio i izborio tie-break, dopustio Alcarazu samo jedan poen u 13. igri. U sljedeća tri seta situacija se potpuno okrenula i Alcaraz je relativno rutinski došao do novog finala.

'Zbilja sam zadovoljan sa svojom igrom danas. Pa ipak, počeo sam nervozno. Daniil je dominirao, igrao je sjajno, pogotovo na servisu i reternu', kazao je Alcaraz nakon meča.

'Bilo je teško, ali sam pokušao smiriti živce. Nakon toga sam lakše igrao svoju igru i uživao u meču više. Dobro sam udarao i kretao se, mislim da je to bio dobar meč', dodao je.