glavu gore

Nismo samo mi oduševljeni. Evo što o igri naše Donne kažu BBC i legendarni Becker

12.07.2024 u 06:15

Bionic
Reading

Donna Vekić nije uspjela izboriti plasman u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu trećeg Grand Slam turnira sezone izgubila od Talijanke Jasmine Paolini rezultatom 6:2, 4:6, 6:7 (8).

Mlada 28-godišnja Osječanka, Donna Vekić, nažalost je izgubila najveći meč svoje karijere nakon dva sata i 50 minuta grčevite borbe. Trajanje meča oborio je rekord u povijesti ženskog Wimbledona za polufinala.

Donna Vekić utučena je napuštala teren dok su ju komentatori s britanskog BBC-a častili riječima hvale.

'Što god da se dogodilo u ovom meču, ostat će zapamćeno u povijesti Wimbledona kao jedno od najboljih polufinala ikad. Zapravo, jedan od najboljih mečeva uopće. Nevjerojatna drama.'

A Donna je tijekom meča proživljavala pravu dramu. Tijekom meča u nekoliko navrata bila je emocionalno slomljena. Suze nije mogla sakriti.

'Mislila sam da ću umrijeti u trećem setu. Imala sam strašne bolove u ruci i nozi… Nije bilo lako. Plakala sam od boli, nisam znala hoću li moći nastaviti igrati.'

Nastavila je i 'pala' kao prava heroina.

Oduševljen onim što je vidio bio je i legendarni Boris Becker koji je na platformi X pohvalio obje igračice. Prvo pobjednicu, a onda i Donnu.

'Apsolutno volim njezinu odlučnost i prekrasan osmijeh! Tko ne voli…Čestitke i za Vekić! Kakvom smo izvanrednom ženskom polufinalu upravo svjedočili! Bravo!'

Podsjetimo, za Vekić je ovo bilo prvo polufinale Grand Slam turnira. Tako je postala treća hrvatska tenisačica koja je to postigla. Ive Majoli je osvojila Roland Garros 1997. godine, a Mirjana Lučić je igrala polufinala Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017. godine.

Cup tree provided by Sofascore