SUPERSPORT HrVATSKI NOGOMETNI KUP

Domaćin je bio tvrd orah; Osijek na pljusku potopio neumorni Varteks

18.09.2024 u 18:17

Bionic
Reading

Osijek je slavio s 3:1 i izborio osminu finala Kupa. Golove su za goste zabijali Soldo, Jakupović i Lima, dok je Varteksov poraz ublažio Glavica

Osijek je u Varaždinu pobijedio Varteks s 3:1 i izborio osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Tamo će igrati protiv Slavonije iz Požege.

Favorizirani Osijek poveo je vrlo rano protiv kluba koji su 2011. osnovali navijači nekadašnjeg slavnog prvoligaša Varteksa. Već u 9. minuti zabio je Marko Soldo prošetavši se suparničkim kaznenim prostorom. Međutim, Varteks se nije raspao. Dapače, stajao je sasvim solidno na terenu i na odmor otišao 'samo' s jednim pogotkom zaostatka. Pomogao je i pljusak koji je bitno otežao kreaciju kod Osijeka.

Domaćin je bio tvrd orah i u nastavku, ali je konačno puknuo pred sam kraj. Tada su Arnel Jakupović i Pedro Lima u 61. i 73. zabili za 2:0 i 3:0. Priči je tu bio kraj, ali se hrabri Varteks nije predao te je u 77. ublažio poraz i donio barem malo sreće domaćim navijačima. Zabio je Dejan Glavica. Od 77. do kraja nije bilo pogodaka, iako je Soldo u 87. u istom napadu pogodio gredu pa vratnicu.

Soldo zabija za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport
Lima zabija za 3:0 Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport
Glavica smanjuje na 3:1 Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport