teniski spektakl

Donna Vekić igra meč života; željela je odustati, a sad se bori za finale Wimbledona

11.07.2024 u 10:46

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić danas se bori za plasman u finale Wimbledona. Donna će od 14.30 sati na Centralnom terenu protiv Talijanke Jasmine Paolini tražiti prolaz u svoj prvi veliki Grand Slam finale

Nanizala je Donna Vekić na travnatim terenima All England Cluba Kineskinju Xiyu Wang, potom je u dva seta sredila Eriku Andrejevu, a u 3. kolu je pala Dajana Jastremska.

Osmina finala protiv Paule Badose neočekivano je trajala cijeli dan zbog problema s ćudljivim londonskim vremenom, a onda je u četvrtfinalu Wimbledona Donna Vekić preokretom izbacila i Lulu Sun.

A danas će od 14.30 sati Donna na Centralnom terenu All England Cluba protiv Talijanke Jasmine Paolini tražiti prolaz u svoj prvi veliki Grand Slam finale!

'Presretna sam, napokon se događa ono što sam cijeli život željela. Igrat ću u polufinalu Wimbledona, zvuči predobro...', rekla je Donna koju su podsjetili na želju iz 2014. godine nakon što je osvojila svoj prvi WTA naslov u Kuala Lumpuru. Na pitanje što najviše želi u karijeri, odgovor je uvijek bio:

'Biti broj jedan u svijetu i osvojiti Wimbledon!'

No, nije sve išlo kako je Donna planirala, uoči polufinala Wimbledona naša je najbolja tenisačica otvoreno progovorila o svim problemima s kojima se susretala posljednjih godina.

'Bilo je trenutaka kad više nisam željela igrati tenis. Većina zna za jedan takav, nakon operacije koljena prije tri godine, ali, evo, u četvrtak uoči Roland Garrosa imali smo termin za trening. Stigli smo u klub i rekla sam treneru da ne želim igrati, da želim ići kući i uzeti dulju stanku', otkrila je Donna u Londonu uoči polufinala Wimbledona pa nastavila:

'Nisam imala energije ni motivacije da nastavim trenirati jer sam zadnjih mjeseci dala sve, a nisam imala rezultate kakve sam očekivala. I poraz u 3. kolu Ronald Garrosa u Parizu bio je jako bolan, ali me motivirao da nastavim.'

Tako će danas prvi put u karijeri nastupiti u polufinalu jednog Grand Slama...

  • +7
Donna Vekić Izvor: EPA / Autor: Tim Ireland

'Još jedna pouka da nikad ne treba odustati. Da nemam takav tim uza sebe, ne znam kako bih pronašla snagu. Treneri? Uh, protiv Sun sam im pet puta rekla da ušute, ha, ha. Kada sam napravila na 5-5 pet dvostrukih pogrešaka, čula sam da Pam Shriver govori: 'Reset, reset'. A ja u sebi mislim što da resetiram. Ma, lijepo je da znati da su tu kada trebam pomoć. Uvijek su izravni i ne uljepšavaju stvari', iskrena je Donna Vekić.

Na Centralnom terenu All England Cluba Donnu čeka borba za finale Wimbledona protiv sedme tenisačice svijeta, Talijanke Jasmine Paolini.

'Ona je odlična djevojka, uvijek je nasmijana. Mislim da se nitko ne smije toliko kao ona. Ove godine igra sjajan tenis, osvojila je Dubai, igrala finale Roland Garrosa, u odličnoj je formi. Agresivna je, jako se dobro kreće na terenu. Znam da me čeka jako težak posao, ali imam svoj plan', kaže Donna koja je s Talijankom do sada igrala tri puta, pobijedila je jednom...