WTA Berlin

Donna Vekić je poražena od pete tenisačice svijeta; ipak ništa od četvrtfinala!

20.06.2024 u 18:09

Bionic
Reading

Donna Vekić, najbolja hrvatska tenisačica rangirana 39. na WTA ljestvici, nije uspjela proći u četvrtfinale WTA turnira na travi u Berlinu. U dvoboju osmine finala poražena je rezultatom 6-4, 7-5 od pete igračice svijeta, Amerikanke Jessice Pegule.

U drugom međusobnom dvoboju između njih, 30-godišnja Amerikanka Jessica Pegula je ponovno svladala Osječanku Donnu Vekić, kao što je učinila i prije dvije godine u 2. kolu Wimbledon turnira.

Prvi set je odlučen u desetom gemu kada je Vekić izgubila servis prvi put u meču, što je bio ključni trenutak tog dijela susreta. Vekić je imala priliku za preokret kada je povela 4-2 u drugom setu, ali Pegula je vratila 'break' u osmom gemu. Iako je Vekić imala još dvije prilike za 'break' u devetom gemu, nije ih uspjela iskoristiti. Na kraju, Vekić je izgubila servis u desetom gemu i time meč nakon 89 minuta igre.

Donna Vekić će zbog poraza u Berlinu pasti za desetak mjesta na novoj WTA ljestvici, te će se naći na rubu ispadanja iz društva 50 najboljih tenisačica svijeta, iako je prošle sezone došla do finala u Berlinu.

U četvrtak je loš dan u Berlinu imala i aktualna pobjednica Wimbledona, Čehinja Marketa Vondroušova, koja je predala meč protiv Ruskinje Ane Kalinskaje pri vodstvu 5-3 u prvom setu zbog ozljede desne noge. Još nije poznata težina ozljede, ali Vondroušova bi trebala imati dovoljno vremena za oporavak do početka turnira u Wimbledonu za deset dana, gdje je prošle godine postigla značajan uspjeh.

Cup tree provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...