NOVA pobjeda

Donna Vekić prošla u osminu finala Olimpijskih igara

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 14:15
  • Objavljeno 29.07.2024 u 14:15
Bionic
Reading

Donna Vekić slavila je u drugom kolu olimpijskog turnira. Najbolja hrvatska tenisačica pobijedila je Kanađanku Biancu Andreescu, 171. tenisačicu svijeta, sa 6:3, 6:4.

Andreescu je prva stigla do breaka, povela je 3:1, ali je Vekić odmah u sljedećem gemu oduzela servis suparnici. Nakon toga hrvatska tenisačica je dominirala, puno je manje griješila i osvojila je šest gemova zaredom. U međuvremenu se Andreescu udarila reketom i ozlijedila palac na ruci pa je uz bolnu grimasu i zaplakala.

Donna, 21. igračica svijeta, povela je 2:0 u drugom setu, a onda čak tri puta zaredom izgubila servis i vratila suparnicu u igru. Ipak, od 3:4 hrvatska predstavnica je vezala tri gema i stigla do trijumfa. U trećem kolu Vekić čeka bolju iz okršaja Amerikanke Coco Gauff, druge tenisačice svijeta, i Argentinke Marije Lourdes Carle.

Donna će u Parizu sutra igrati i u mješovitom paru s Matom Pavićem.

'Nismo nikad ja i Mate igrali parove. On odlično parove, ja nisam ni toliko dobra kao on, ali gledajte, dat ću sve od sebe. Imam dobar servis, mogu dobro reternirati, tako da ja ću držati svoje najbolje što znam i vjerujem da ćemo dobro igrati', najavila je Donna.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal