PRIJATELJ U NEVOLJI

Drama na londonskom maratonu: Ti si anđeo, hvala ti, hvala ti...

25.04.2017 u 12:27

Bionic
Reading

Kenijski atletičari Daniel Wanjiru i Mary Keitany bili su pobjednici londonskog maratona, a sportska javnost danima nakon utrke govori o drugim zanimljivim trenucima koji su se dogodili ondje

Podsjećamo, Wanjiru je pobijedio rezultatom 2:05:48 ispred Etiopljanina Kenenise Bekelea (2:05:57) i svog sunarodnjaka Bedana Karokija Muchirija (2:07:41). U ženskoj konkurenciji slavila je Kenijka Mary Keitany novim rekordom staze 2:17.01. Keitany je popravila dosadašnji rekord Britanke Paule Radcliffe za 41 sekundu. Drugo i treće mjesto osvojile su Etiopljanke Tirunesh Dibaba (2:17:56) i Aselefech Mergia (2:23:08).

No pravi junaci su bili maratonci koji su pomagali iscrpljenim natjecateljima da završe utrku. Tako se ranije pisalo o Britancu Matthewu Reesu koji se zaustavio kako bi pomogao jednom od maratonaca, Davidu Wyethu, a sada je otkriven još jedan takav čin.

Naime i nekadašnji nogometaš Atletica, Manchester Uniteda, Boltona i Brescije Quinton Fortune trčao je u Londonu, no 600 metara prije cilja pao je, u potpunosti iscrpljen. Južnoafrikanac više nije mogao nastaviti, ali mu je u pomoć priskočio trkač Tommy Lewis, stavio je njegovu ruku preko svojeg ramena te su zajedno prošli kroz cilj.

Odmah poslije toga Fortunu je ukazana liječnička pomoć, stavljen je na nosila pa vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

'Ti si anđeo. Hvala ti, hvala ti, hvala ti, kao i drugoj gospodi koja su mi pomogla da prođem kroz cilj', poručio je preko društvene mreže Fortune svojem spasitelju.

Inače, Lewis nije znao da je pomogao bivšoj nogometnoj zvijezdi. 'Govorio sam mu: 'Ajde, još malo. Možemo mi to'', otkrio je Lewis.