zahvalio svima

Emotivni Đoković upisao se u povijest kao najveći ikad pa poslao poruku Ivaniševiću

11.06.2023 u 19:31

Bionic
Reading

Nakon što je srpski tenisač Novak Đoković osvojio Roland Garros, nadigravši Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-6(1), 6-3, 7-5, upisao se u povijest jer mu je to bila 23. Grand Slam titula. No, svi su čekali što će reći

Poznato je kako je svojom trećom titulom u Parizu Novak Đoković postao rekorder po broju Grand Slam naslova u povijesti. Sada ima 23 titule i pobjegao je Rafaelu Nadalu koji je ostao na 22 pobjede na jednom od četiri najveća turnira.

'Hvala na ovoj, posebnoj atmosferi. Ovo su nevjerojatni trenuci moje karijere, jedan od najvećih, poseban zbog 23. Grand Slam titule. Možda je koincidencija što sam 23. trofej osvojio u Parizu, ovaj turnir je uvijek bio najteži za mene da ga osvojim, zato sam sada ovoliko emotivan. Puno toga se događalo na terenu i van njega. Hvala vam, počašćen sam što stojim ovdje, na ovom posebnom mjestu za tenis', kazao je emotivni Đoković koji je imao poruku za svoju ložu i pogotovo legendarnog Hrvata Gorana Ivaniševića s kojim se izgrilo nakon slavlja:

'Vi znate kroz što smo prošli, muke i nedaće, svi znate koliko mogu biti težak i nezgodan na dnevnom nivou. Hvala vam svima što ste me trpjeli, cijenim jako što ste prihvatili sve to i podržali me. Hvala cijeloj organizaciji turnira, svaki igrač je sanjao da bude dio ovoga, da bude ovdje. Imam sreću da sam osvojio 23 Grend Slem, što je nevjerojatno', dodao je Đoković koji je između redala pokušao objasniti svima koliko je truda u sve ovo uloženo te da su trzavice koje su imali - normalna stvar.

  • +11
Novak Đoković - pobjednik Roland Garrosa 2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON
  • +16
Finale Roland Garrosa 2023. - Novak Đoković - Casper Ruud Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra
  • +12
Poznati na finalu Roland Garrosa Izvor: Profimedia / Autor: Serge Arnal / Starface / Profimedia