engleska

Engleski mediji ogorčeni izbornikovim ponašanjem, a zvijezde spominju Guardiolu

14.10.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Engleska je sinoć u 4. kolu Lige nacija pobijedila Finsku u Helsinkiju 3:1 golovima Grealisha, Alexander-Arnolda i Ricea, dok je strijelac počasnoga gola za domaćine bio Hoskonen. No, nakon te utakmice ponovno su krenule priče o engleskom izborniku.

Kad je početkom kolovoza imenovan privremenim rješenjem na klupi engleske reprezentacije, Lee Carsley se pokazao kao potencijalno dugoročno rješenje. Engleska je u novu sezonu Lige nacija startala s pobjedama protiv Irske i Finske i nastavila je igrati kao pod Garethom Southgateom.

Dapače, neki engleski mediji pisali su kako Engleska igra još bolje i kako je Carsley osvježenje, ali situacija je dva mjeseca kasnije sasvim drukčija. Nakon katastrofalnog poraza od Grčke na Wembleyu prošlog tjedna i solidne, ali dosadne predstave u Helsinkiju, Carsleyev status je u medijima bitno lošiji.

Ne pomaže si ni on sam, kako piše Daily Mail, jer uporno odbija jasno odgovoriti na pitanje želi li biti engleski izbornik ili ne. Nedavno je rekao da Engleskoj treba veliko i uspješno trenersko ime i da je on tu samo privremeno, a sad odbija jasno odgovoriti na to pitanje.

"Ovo što Carsley sad već pomalo izgleda kao farsa. On je dobar dečko, očito zna dosta o nogometu, ali ovo je ipak engleska reprezentacija i nigdje ne piše da je to lagan posao. Mogao je reći da ne želi, mogao je reći da želi, ali Carsley je odabrao davati polovične ili zagonetne odgovore, koji zamaraju sve oko njega i ne pomažu ni njemu ni savez.

A svima je sve jasnije da on ne želi dugoročno sjediti na ovoj klupi i iz te perspektive je neshvatljivo da to odbija priznati. I tako se sad vrtimo u krug od kraja godine kad se očekuje da savez odluči tko će voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u ožujku", piše Daily Mail.

U priču o engleskom izborniku uključile su se i brojne zvijezde otočkog nogometa, a među njima je i Irac Roy Keane, koji je na Sky Sportsu analizirao situaciju.

"Na tržištu nema previše slobodnih trenera koji su dostojni engleske reprezentacije. Mislim da Thomas Tuchel, Graham Potter i Eddie Howe imaju dobru šansu, ali savez ne smije pogriješiti s ovom odlukom. Krenite po Pepa Guardiolu, po najboljeg. Koliko znam, njemu ugovor sa Cityjem ističe na ljeto i potencijalno je slobodan", rekao je Keane.

Cityjevog trenera nedavno su pitali ostaje li u klubu nakon ove sezone, a njegov odgovor bio je dovoljno intrigantan da Keanove riječi možda imaju težinu.

"Ne bih govorio o toj temi. Što bude, bit će. Ništa nisam odlučio i sve je moguće tako da ne znam. Moram malo razmisliti o svemu što se dogodilo i što će se dogoditi i onda ću odlučiti", rekao je Guardiola.