nije mu lako

Erik ten Hag nije ostao dužan kada je odgovarao na pitanje o potencijalnom otkazu

30.09.2024 u 08:41

Bionic
Reading

Erik ten Hag izravno je odgovorio na pitanja o svojoj budućnosti nakon teškog poraza Manchester Uniteda od Tottenhama rezultatom 3-0, što je dodatno povećalo pritisak na njega.

Ovo nije prvi put ove sezone da se njegova pozicija na Old Traffordu dovodi u pitanje, pogotovo s obzirom na loš start sezone, u kojoj je United ostvario samo dvije pobjede u prvih šest kola Premier lige.

Nakon nedavnog remija s Crystal Palaceom u Premier ligi i podjele bodova protiv FC Twentea u Europskoj ligi, United se još jednom našao u središtu pozornosti zbog slabog nastupa. Tottenham je dominirao nedjeljnim susretom, a golovi Brennana Johnsona, Dejana Kuluševskog i Dominica Solankea osigurali su Spursima zasluženu pobjedu.

Na press konferenciji nakon utakmice, Ten Hag je bio upitan razmišljaju li vlasnici o njegovom otkazu.

'Ne razmišljam o otkazu. Svi smo donijeli odluku da ostanemo zajedno ovog ljeta – vlasnici, vodstvo i ja. Jasno smo definirali što treba poboljšati u organizaciji i kako konstruirati momčad.'

Ten Hag je naglasio da su svi svjesni kako će biti potrebno vrijeme za uvođenje promjena, pogotovo s obzirom na kasne dolaske nekih ključnih igrača poput Manuela Ugartea. Također je spomenuo da se još uvijek bore s ozljedama nekih važnih igrača, no vjeruje da će se situacija poboljšati.

  • +3
Manchester United - Tottenham, 29.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

'Svi smo na istom brodu – vlasnici, vodstvo, osoblje i igrači', dodao je.

Još u kolovozu, Ten Hag je upozorio navijače na mogući sporiji start sezone, objašnjavajući kako momčad nije imala dovoljno zajedničkog vremena zbog ljetnih reprezentativnih obaveza, što je otežalo uigravanje momčadi.

'Moramo raditi na našem modelu igre kako bismo pronašli prave obrasce. Bila je pauza, a mnogi su igrači sudjelovali na Euru i Copa Américi, igrajući u različitim momčadima, s različitim sustavima igre i obrascima.'

'Sada moramo sve to povezati. To je komplicirano. Nisam jedini trener koji se suočava s ovakvim problemom, ali postoje momčadi koje imaju manje međunarodnih igrača i koje su mogle odraditi pravu predsezonu, pa su možda korak ispred nas.'

Unatoč izazovima, Ten Hag ostaje optimističan da će se momčad poboljšati kako sezona bude odmicala.

Manchester United je trenutno na 12. mjestu u Premier ligi, a u idućoj utakmici, koja je na rasporedu 3.10., putuju za Portugal povodom Europa lige te ih tamo čeka Porto.

Standings provided by Sofascore