TRAGIKOMIČNO

Evo kako je Cedevita doživjela šok; poklonili loptu Slovencima

24.10.2016 u 09:57

Bionic
Reading

Način na koji je hrvatski prvak Cedevita poražena u 6. kolu lige ABA od slovenske Krke 83:82 rijetko se viđa. Pred svojim navijačima u Domu sportova II Cedevita je vodila cijelu utakmicu te je pet sekundi prije kraja imala zadnji napad pri vodstvu 82:81. A što se tada dogodilo, još nikome nije jasno

Podsjetimo, loptu je izvodio playmaker David Stockton i činilo se kako je pobjeda Cedevite samo formalnost. Međutim, došlo je do nesporazuma (tragikomična situacija) i u pravom biljaru do lopte je došao Čebular koji je pola sekunde prije kraja pogodio za 83:82.

Trener Cedevite Veljko Mršić nije mogao doći sebi nakon još jednog poraza koji će pamtiti cijeli život. Jer izgubiti utakmicu na ovakav način, što zorno pokazuje video u prilogu, rijetko se viđa. Možda na kadetskim utakmicama.

'Izgubili smo utakmicu s obrambenim skokom. Oni su nam nakon pauze (utakmica je prekinuta u 37. minuti jer je nestalo električne energije, op.a.) u zadnje tri minute uzeli dva skoka u napadu i iz toga zabili poene. Željeli su, bili su pravi kad je bilo potrebno i zasluženo pobijedili', mirno je kazao Mršić koji je jedva pronalazio riječi nakon ovog šoka.

Nešto riječitiji bio je Miro Bilan:

'Želio bih čestitati Krki na jednoj dosta dobroj utakmici. Uzeli su što im je ponuđeno. Iskoristili su svu našu neopreznost, naše izgubljene lopte, kojih svaku utakmicu imamo previše, i na kraju zasluženo pobijedili. Na kraju smo bili opušteni. Nismo bili svjesni kakva je situacija. Mi smo vodili i na 4.9 sekundi možeš uzeti loptu i stajati, ne moraš nigdje ići. No bili smo previše opušteni i završilo je kako je završilo.'

Nema sumnje kako ovaj poraz neće dobro sjesti predsjedniku kluba Mladenu Veberu i čelnom čovjeku Atlantic Grupe, glavnog sponzora kluba, Emilu Tedeschiju. Iako su igrači plaćeni na vrijeme, po čemu je Cedevita jedinstvena, nešto se pod hitno mora promijeniti.