NAJAVLJEN ZA POČETAK 2025.

Filip Hrgović nije mogao poželjeti spektakularniji povratnički meč

16.10.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović mogao bi se vratiti u ring početkom 2025. godine i to u borbi protiv Fabija Wardleyja

Britanac Fabio Wardley prošlog vikenda nokautom je u Saudijskoj Arabiji pobijedio sunarodnjaka Frazera Clarka, a zbog kojeg je Clark i završio u bolnici.

Wardley je nakon meča najavio da sada želi veća imena te eventualno borbe za pojaseve teške kategorije.

'Želim naslove, one koji imaju riječ 'svjetski' na sebi. Stižem po sve one koji su ispred mene. Spreman sam ući u ring kad god požele', jasan je 29-godišnji boksač.

Potencijalna borba mogla bi se održati početkom 2025. godine. Čeka se konačan dogovor o uzvratu Daniela Duboisa i Anthonyja Joshue, a okršaj Hrgović - Wardley mogao bi biti jedan od zanimljivijih te večeri.

Planiran je novi obračun pet na pet poznatih promocija Queensberry vs. Matchroom, a novinar Tom Eaton tvrdi:

'Wardley je impresionirao britanske fanove, a 29-godišnjak je dobra prilika da se Hrgović vrati na pobjednički put i da se ponovo dokaže kao prijetnja samom vrhu teške kategorije.'

U dosadašnjoj karijeri Wardley je odradio 19 borbi. Trenutno je na učinku od 18 pobjeda, od čega 17 nokautom, te jednog neriješenog meča (prvi duel s Clarkeom).

S druge strane Hrgović je odradio 18 borbi kao profesionalac. Ima 17 pobjeda uz 14 nokauta i poraz koji je doživio u najvažnijoj borbi karijere protiv Duboisa.

Nakon žestokog udarca u tom meču odlučio se povući iz javnosti. Četiri mjeseca bio je daleko od svih, dobro je razmislio i odlučio se vratiti u ring.

Razmišljao je El Animal čak i o odlasku iz boksa. Prvi poraz u karijeri žestoko ga je uzdrmao, no na kraju je ipak odlučio još jednom krenuti prema naslovu svjetskog prvaka teške kategorije.

Hrgović je u najboljim boksačkim godinama. Tek su mu 32 godine i ispred njega je, ako tako odluči, još mnogo velikih borbi.