TKO ĆE IH ZAUSTAVITI?

Florentino Perez slaže megamomčad; u Real stižu još dva vrhunska igrača

29.07.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Iako je u zadnjih 11 godina madridski Real apsolutni 'gazda' Lige prvaka sa šest osvojenih naslova, prvi čovjek Kraljevskog kluba Florentino Perez ne zadovoljava se tim rezultatima. Već je odlučio pojačati momčad

Prošle sezone - Jude Bellingham i Arda Güler, ove Kylian Mbappe... Sve mladi i klasni igrači koji Realu jamče postojanost na najvećem nivou i u sljedećim godinama.

Naime prosječna starost aktualnog kadra je 25,8 godina, s time da im taj prosjek 'debelo' kvari Luka Modrić, koji će u rujnu napuniti 39.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez stvorio je već dosad spektakularnu momčad, a u sljedećim godinama želi je još osnažiti i već u ljeto 2025. godine u Madrid stižu još dvije velike zvijezde.

Od srpnja sljedeće godine Kraljevi će pojačati obje bekovske pozicije. Novi igrači Reala postat će desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold i lijevi bek Bayerna Alphonso Davies.

Real je s oba nogometaša već započeo pregovore. Očekuje se da će uskoro biti njihova finalizacija, ali će se posao moći službeno objaviti tek u siječnju. No ono što je posebno važno - oba će igrača u Real stići bez odštete. Istina, igrači će zbog toga dobiti nekakav ekstra bonus, kao što ga je dobio Mbappé, ali Real neće imati dodatnih troškova, niti će svojim novcem puniti tuđe klupske račune.

25-godišnji Alexander-Arnold kompletnu karijeru je proveo u Liverpoolu. S Redsima je osvojio sve što je mogao, nastupio je u 310 utakmica uz učinak od 19 pogodaka i 81 asistenciju.

Alphonso Davies je proteklih pet i pol godina član minhenskog Bayerna, kamo je stigao iz Vancouvera, i među Bavarcima postao je jedan od najboljih bekova svijeta. Kanadski reprezentativac je za Bayern odigrao 195 utakmica uz učinak od 11 pogodaka i 31 asistenciju.