španjolska liga

[FOTO] Luka Modrić je zabio iz penala, ali to nije bilo dovoljno; Real Madrid doživio prvi poraz u prvenstvu ove sezone

07.11.2022 u 23:31

Bionic
Reading

Real Madrid je u posljednjoj utakmici 13. kola španjolskog prvenstva izgubio 3:2 u gradskom derbiju na 'gostovanju' kod Rayo Vallecana. Bio je ovo prvi poraz 'kraljeva' u prvenstvu ove sezone te su sad na prvenstvenoj ljestvici pali na drugo mjesto s dva boda zaostatka za vodećom Barcelonom

Real Madrid je do večeras bio jedina momčad u bez poraza u španjolskom prvenstvu, ali Rayo Vallecano je odlučio prekinuti niz 'kraljeva'.

Samo je pet minuta bilo dovoljno domaćim nogometašima da stignu do vodstva. Santi Comesana je lijepo zabio na asistenciju Frana Garcije, a i nakon toga je momčad iz predgrađa Madrida imala izgledne prilike za povećanje prednosti.

No, u 36. minuti je sudac Juan Martinez Munuera na asistenciju iz VAR sobe dosudio penal za Real nakon što je Marco Asensio srušen u šesnaestercu Raya. Luka Modrić je preuzeo odgovornost i mirno zabio za 1:1.

Ubrzo je Real došao do potpunog preokreta, u 41. minuti je Eder Militao zabio nakon ubačaja Asensija iz kornera za vodstvo 'kraljeva' 2:1.

No, golijadi u prvih 45 minuta tu nije bio kraj jer smo u samoj završnici prvog dijela vidjeli novi gol. Alvaro Garcia se najbolje snašao te jednu odbijenu loptu pospremio za 2:2 na kraju sjajnog prvog poluvremena.

Rayo je presingom stvarao velike probleme Realu koji u pojedinim trenucima praktički nije mogao izaći sa svog dijela terena. Itekako se osjetilo neigranje važnih igrača poput Benzeme, Kroosa i Rudigera...

Na početku drugog dijela Rodrygo ne koristi dobru šansu za Real, a onda su uslijedila nova uzbuđenja u 65. minuit. Sudac još jednom nakon intervencije VAR-a sudi penal ovaj put u korist Rayo Vallecana. Oscar Trejo je pucao, ali Courtois brani njegov pokušan. No, Dani Carvajal, koji je i skrivio taj penal jer je igrao rukom, prerano je utrčao u šesnaesterac te je penal ponovljen. Trejo je ovaj put bio precizan i Rayo je poveo 3:2.

  • +17
Rayo Vallecano - Real Madrid, španjolska liga, 7.11.2022. Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Do kraja utakmice nizali su se napadi Reala, ali bez realizacije. Najbolju šansu propustio je Rodrygo u 89. minuti.

Luka Modrić je za Real igrao 79. minuta.

Nakon ovog poraza Real je na drugom mjestu na ljestvici s 32 boda, dva manje od vodeće Barcelone. Rayo Vallecano je, zahvaljujući pobjedi, na osmom mjestu s 21 bodom.

Standings provided by Sofascore