sramota barcine zvijezde

Gerardu Piqueu ne piše se dobro, a neki spominju i zatvor; objavljeni razgovori u kojima je dogovarao višemilijunsku osobnu proviziju

18.04.2022 u 13:39

Bionic
Reading

Veliki skandal 'drma' španjolskim nogometom, jer objavljene su audio-snimke razgovora nogometaša Barcelone Gerarda Piquea i predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa u kojem dogovaraju odigravanje Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Branič Barcelone mogao bi biti optužen za pranje novca i korupciju nakon što je španjolski dnevnik El Confidencial objavio razgovore između njega i predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa.

U tim razgovorima njih dvojica se dogovaraju oko provizije koja bi im pripala ako bi se španjolski Superkup organizirao u Saudijskoj Arabiji.

Čuje se u razgovoru kako Rubiales Piqueu daje odobrenje da preko svoje firme KOSMOS nađe najbolje tržište za Superkup i kada je odlučeno da to bude Saudijska Arabija, pokušali su izvući maksimalan iznos koji bi dobili kao nagradu od Saudijaca.

'Da vidimo, Rubi (op.a, Luis Rubiales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam milijuna… Kvragu, osam ide Realu i isto toliko Barceloni… Ostali su plaćeni dva milijuna i jedan, znači to je 19, a ti daješ Savezu šest milijuna i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći', poručio je u jednom od razgovora Gerard Pique.

Rubiales je 15. prosinca 2019. godine čestitao Piqueu na sklopljenom poslu, što se čuje u audio snimci. Španjolski Superkup je 2020. po prvi put odigran u Jeddahu. Naslov je osvojio Real pobjedom nad Atleticom u finalu, dok su u polufinalu ispali Barcelona i Valencia.

U siječnju ove godine finale je igrano u Riyadhu a Real je pobijedio Athletic Bilbao. Jedan od dva Realova gola zabio je i naš Luka Modrić

Španjolskom nogometnom savezu išao je garantirani dobitak od 40 milijuna eura, a Rubiales je imao direktnu korist. S druge strane, agencija Kosmos i Pique isplaćeni su preko jedne saudijske kompanije.