ENGLEZI STREPE

Gerrard: Sjećanje na Hrvatsku me proganja

09.10.2013 u 11:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je kobna po Engleze u kvalifikacijama za Euro 2008. godine, a koliko je poraz od Bilićevih igrača na Wembleyju utjecao na njih, potvrdio je i Steven Gerrard u predvečerje važne utakmice protiv Crne Gore

Steven Gerrard već je 13 godina član najbolje engleske reprezentacije te je u dresu 'tri lava' odigrao više od sto utakmica. Engleska je od 1996. i Eura na Otoku propustila tek jedno veliko natjecanje - bio je to Euro 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, a 'krivac' za to su Hrvati. Nakon 2:0 u Zagrebu momčad koju je tada vodio Slaven Bilić slavila je i na Wembleyju 3:2 te zatvorila vrata McClarenovoj družini.

'To mi je najgore iskustvo koje sam imao kao igrač Engleske i ne želim da mi se ponovi 2008. godina', rekao je Gerrard, igrač koji sa svojom reprezentacijom u sljedeće dvije utakmice mora pobijediti prvo Crnu Goru, a potom Poljsku. Sreća je Engleza što obje utakmice igraju na svom stadionu.

'Naravno, odgovornost i pritisak su na nama, ali možemo to gledati na dva načina. Možemo biti nervozni i u strahu ili možemo biti uzbuđeni, gledati realno i pokušati uživati. To su utakmice o kojima sanjate od najmlađih dana, u kojima možete odvesti svoju reprezentaciju na natjecanje kao što je Svjetsko prvenstvo u Brazilu', zaključio je Gerrard.