OŠTAR ODGOVOR

Gobac o Lacu: Da igrači odlučuju, ne bi se nikad oprostili!

10.01.2014 u 22:14

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši spremni su za predstojeće Europsko prvenstvo u Danskoj koje počinje u nedjelju, a glavna tema i dalje je izostavljanje Blaženka Lackovića...

'Mi kad bi pustili nekoga da sam odlučuje, oni se nikad ne bi oprostili, zapamtite. Svi bi oni igrali do 45. godine. Međutim, velika je sportska intuicija kad ti osjetiš, recimo što je osjetila Janica Kostelić pa je otišla na vrijeme. Tu trebaš imati nos i otići kad si najveći. Mi stvarno moramo paziti na te naše igrače. Slažem se, možda neki put nije to bilo baš ovako ili onako, međutim, najbitnije je da se mi pobrinemo oko njih poslije, da ih ubacimo u rukomet', objasnio je Zoran Gobac na press konferenciji.

Izbornik i stručni stožer na put vode 18 igrača, a dan prije početka prvenstva odredit će 16-oricu koja će nastupati.

'Očekivanja su da, prije svega, damo sve od sebe, da idemo iz utakmice u utakmicu, da imamo vruće srce i igramo hladne glave. Znači, u svaku utakmicu maksimalno ulaziti. Želimo pokazati našim navijačima da smo ostavili srce na parketu', poručio je Goluža.

'Odlazimo na Euro kao i svaki put sa velikim željama, no idemo korak po korak', kaže kapetan Igor Vori pa dodaje:

'Prva utakmica protiv Bjelorusije određivat će puno toga. Možda zvuči malo čudno ali i sami znate, ako otvoriš turnir dobro, mislim da si onda u glavi spreman na sve. Ne dao Bog, dogodi ti se poraz, uvuče se nervoza u momčad ali vjerujem u svoje suigrače, cijeli stručni stožer. Ono što smo napravili dosad, mislim da je to put ka onome što mi svi zajedno priželjkujemo', naglasio je Vori.

Prvu utakmicu hrvatski rukometaši igraju u ponedjeljak protiv Bjelorusije, a u skupini su još Švedska i Crna Gora.