supersport hnl

Gorica je pronašla 'žrtvu'; protiv Šibenika je stigla do prve pobjede u sezoni

30.08.2024 u 22:20

Bionic
Reading

Nogometaši Gorice ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni SuperSport HNL-a svladavši pred svojim navijačima momčad Šibenika 2-1

Vodeći gol za Goricu postigao je Merveille Ndockyt u 42. minuti, a strijelac za 2-0 bio je Dino Mikanović u 76. minuti. Konačnih 2-1 postavio je Jakov Vasilj u šestoj minuti sučevog dodatka.

Utakmica na gradskom stadionu u Velikoj Gorici mogla je imati sasvim drugačiji rasplet da su igrači Marija Carevića bili precizniji u prvih deset minuta utakmice, kad su dvaput bili u idealnoj poziciji za postizanje gola.

Već u 6. minuti je domaća momčad mogla skupo platiti pogrešku Marija Maloče, kojem je Ivan Božić oteo loptu na 30 metara od gola Gorice i sjurio se sam prema Božidaru Radoševiću. No, golman domaće momčadi je odlično reagirao i obranio pokušaj gostujućeg napadača, a potom je uspio prvi doći i do odbijene lopte.

  • +24
Gorica - Šibenik (30.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Samo četiri minute poslije još je jednom sjajno reagirao Radošević. Lopta je išla od noge do noge u kaznenom prostoru Gorice, da bi završila kod Ivana Santinija koji se lijepo zagradio na desetak metara i iz okreta pucao. No, odličnom obranom je Radošević sačuvao mrežu Gorice.

Gorica je potom uspjela primiriti goste i uvesti utakmicu u mirniju fazu. Kad se činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, lopta je u 42. minuti završila u mreži Šibenčana.

Strijelac je bio Kongoanac Merveille Ndockyt, kojem su gosti ostavili previše prostora u kaznenom prostoru, a on je nakon Štiglecovoj ubačaja s lijevog boka preciznim volejom svladao Antonija Đakovića. Bio je to prvi gol u službenim utakmicama za Ndockyta nakon godinu dana jer se najveći dio vremena oporavljao nakon teške ozljede. No, sad mu se napokon 'otvorilo'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U drugom poluvremenu je Gorica bila bolja, ne ostavljajući previše prostora gostima za opasnije prijetnje. Momčad Rajka Vidovića čekala je svoju priliku i dočekala je u 76. minuti.

Majstorović je oduzeo loptu u polovici Šibenika i u pravom trenutku je predao Kolaru, koji je vidio utrčavanje Dine Mikanovića i proslijedio za njega. Mikanović je ušao s loptom po desnoj strani u kazneni prostor, a kad je došao na desetak metara desnom je nogom pogodio suprotnu malu mrežu za 2-0.

5. kolo SuperSport HNL-a, Gorica - Šibenik 2:0 (Mikanović, 76') Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Gorica se nakon toga povukla i uspješno branila stečenu prednost do šeste minute dodatka, kad je jedan ne pretjerano snažan udarac Jakova Vasilja s ruba kaznenog prostora skrenuo Maloča i time prevario Radoševića koji ostao u raskoraku i nije uspio spriječiti gol.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Utakmicu u Velikoj Gorici sudio je Toni Dadić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je s pet bodova došla do šeste pozicije, Šibenik je s devet bodova ostao na trećem mjestu. Vodeći Dinamo ima maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa, a Rijeka je druga s 10 bodova. Upravo će Riječani u nedjelju (20.45 sati) ugostiti Dinamo u derbiju 5. kola. Na začelju ljestvice su sa po jednim bodom Osijek i Slaven Belupo.

U subotu su na rasporedu dva dvoboja 5. kola. Od 18.15 sati Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Istru 1961, a od 20.45 sati na Poljudu će igrati Hajduk i Osijek.

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore