supersport hnl

Gorica protiv sjajnog Šibenika traži prvu pobjedu; evo gdje gledati ovu utakmicu

30.08.2024 u 07:05

Bionic
Reading

Prvi susret 5. kola SuperSport HNL-a večeras u Velikoj Gorici igraju Gorica i Šibenik (20 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nogometaši Gorice u novu su sezonu krenuli s dva domaća remija (Varaždin, Osijek) i dva gostujuća poraza (Istra 1961, Dinamo), pa će večeras na svom terenu u prvoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a loviti prvu ovosezonsku pobjedu.

No, protivnik nije bezazlen, povratnik Šibenik sjajno je krenuo - tri pobjede (u gostima Osijek i Lokomotiva, te doma Slaven Belupo) uz očekivani gostujući poraz od Dinama, daju mu razloga za optimizam.

'Jesu li me iznenadili? I da i ne, ali poznavajući tu sredinu, kao i trenera Carevića, jer njega i njegov rad iznimno poštujem, čak i nije toliko iznenađenje. Šibenik ima momčad iz prošle sezone, s puno igrača koji su bili u drugoj ligi, doveli su neke iskusne prvoligaške igrače, ali i ovi koji su tu od prošle sezone nisu baš drugoligaška vrijednost, svi oni imaju ozbiljno iskustvo s visoke razine. Radi se o jako čvrstoj i organiziranoj momčadi... Sve pohvale treneru Careviću. Izuzetno ih respektiramo, ali se ne plašimo, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede', kazao je trener Gorice Rajko Vidović u najavi večerašnje utakmice protiv Šibenika te nastavio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Na dobrom smo putu, fali nam pobjeda, trebaju nam tri boda i sve ćemo učiniti da dođemo do toga već protiv Šibenika. Jako je važna utakmica, s obzirom na to da imamo dva boda iz četiri kola. Neće biti lako, imamo posla s ozbiljnim protivnikom, ali s obzirom na viđeno u zadnje dvije utakmice imamo razloga vjerovati u sebe.'

  • +45
Dinamo - Gorica (24.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Trener Šibenika Mario Carević poziva na oprez i smiruje euforiju nakon tri pobjede na startu povratničke sezone.

'Znam da zvuči kao floskula, ali čeka nas teška i zahtjevna utakmica. U nekim stvarima, čak i najzahtjevnija do sada. Ne bih ulazio u detalje, ali Gorica baš ima glavu i rep. Defenzivno su jako stabilni, ma baš su ozbiljna ekipa. Međutim, ja vjerujem u svoju ekipu da možemo izvući pozitivan rezultat u Velikoj Gorici', kazao je trener Šibenika Mario Carević u najavi utakmice te nastavio:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ja nikad ne kalkuliram i uvijek idem na pobjedu! Međutim, bude li u konačnici i bod, zadovoljit ćemo se njime... Ne smijemo se lagati, ali naš primarni cilj je borba za opstanak. Do sada osvojenih devet bodova je lijepa zaliha, koja nam daje poticaj i samopouzdanje za dalje. Mi smo momčadski jaki i nemamo velike zvijezde, a i ne trebaju nam. Sretan sam što vodim jednu takvu grupu. Momke koji su spremni ući u fajt jedan za drugoga. Reći ću samo ovo - s obzirom na uvjete i okolnosti u kojima radimo oni su za mene veliki heroji.'

  • +32
Lokomotiva - Šibenik (23.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek
Standings provided by Sofascore