PRVO SAN MARINO...

Gračanove družine treba se bojati i jaka Španjolska!

10.11.2015 u 17:39

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine (U-21) pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se na pripremama za nadolazeće dvoboje u utrci za Europskim prvenstvom gdje će u srijedu u Šibeniku ugostiti San Marino, a idući utorak u Rijeci Španjolsku.

'Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa', rekao je Gračan u najavi utakmice.

Mateo Kovačić, u dogovoru s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, priključit će se mladoj reprezentaciji naknadno, a svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ukoliko ne bude mogao nastupiti protiv San Marina, ostaje u konkurenciji za Španjolsku.

'Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom', izjavio je izbornik.

O udarnom će sastavu Gračan odlučiti poslije zadnjeg treninga, a susret sa San Marinom mogao bi poslužiti i za testiranje i uigravanje nekih noviteta.

'Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte. Više-manje, svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema', rekao je Gračan.

Inače, Gračan i pomoćnik mu Daniel Šarić na raspolaganju imaju ove igrače:

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)
Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)
Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)
Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Uistinu impresivan popis, na kojem su i igrači u vlasništvu Reala (Kovačić), Barcelone (Halilović), Chelseaja (Pašalić), Celtica (Šimunović).... Također, i nekoliko mladih iz HNL-a koji bi u skoro vrijeme mogli postati igrači velikih europskih klubova - poput Pjace, Ćorića, Vlašića, Balića... Dakle, sastav koji bi se mogao nositi i sa španjolcima.

Hrvatska U-21 vrsta je vodeća u skupini 6 s maksimalnih devet bodova i pobjedama protiv San Marina (3:0), Gruzije (1:0) i Estonije (4:0).