psk_2

BRAVO, MOMCI

Gruzija je najljepša priča Eura, a ovaj čovjek trenutno je prvi strijelac turnira

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 27.06.2024 07:19
  • Objavljeno 27.06.2024 u 07:19
Bionic
Reading

Gruzija je odigrala fenomenalnu utakmicu i glatko (2:0) pobijedila Portugal. Time je na svom prvom Euru izborila plasman u osminu finala. Jedan od najzaslužnijih je Georges Mikautadze, koji je u tri utakmice zabio tri gola i tome dodao jednu asistenciju

Zamislite sljedeći scenarij; vaša reprezentacija prvi puta u svojoj povijesti izborila je plasman na Europskom prvenstvu. Na tom istom Euru, vaša reprezentacija dolazi do svog prvog boda, a onda i do prve pobjede, u utakmici koja odlučuje o plasmanu u osminu finala.

Sve je to napravila malena Gruzija na ovom Euru. Igrala je dobro protiv Turske i nije zaslužila poraz od 1:3, onda je uzela bod protiv Češke, a sinoć je pobijedila Portugal s 2:0 i izborila prvi plasman u nokaut fazu na svojem debiju na europskim smotrama.

  • +27
Gruzija - Portugal, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Golove za Gruziju zabili su njezini najbolji igrači na ovom turniru; Hviča Kvarakšelia i Georges Mikautadze. Ovaj potonji je sudjelovao u svakom gruzijskom golu na turniru, zabio ih je tri i asistirao jedan. Trenutno je prvi strijelac Europskog prvenstva.

Mikautadze je večinu karijere proveo u Francuskoj, igrao je i za Ajax, a trenutno je igrač Metza. Ima 23 godine i vrijedi 15 milijuna eura. Hviča je veća zvijezda, ali ne i na ovom Euru.

Gruzija će u osmini finala igrati protiv Španjolske, jedne od najjačih svjetskih ekipa i reprezentacije koja je dosad u Njemačkoj pokazala najviše od svih. Ali nakon ovakve grupne faze, nemojte otpisati Gruziju.

Cup tree provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal