Liga nacija

Haalanda napali nakon katastrofe Norveške: 'Znao sam da će pobjeći'

14.10.2024 u 12:55

Bionic
Reading

Pravu blamažu je doživjela sinoć reprezentacija Norveške u Linzu na gostovanju kod Austrije. Bilo je čak 5:1 za domaćina, a nakon utakmice većina norveških igrača nije bila raspoložena za razgovor s novinarima.

Jedan od takvih bio je i Erling Haaland, najveća norveška zvijezda i jedan od najboljih napadača svijeta. Haaland je samo projurio kroz miks-zonu ne odgovorivši ni na jedno pitanje, zbog čega su ga norveški mediji oštro kritizirali.

'U takvoj bismo ga situaciji jako voljeli čuti. Bilo je zanimljivo čuti ga nakon velikog uspjeha protiv Slovenije, no isto tako želimo čuti njegovu riječ i kad stvari krenu loše. Kapetan dobiva pohvale kad stvari idu dobro, a onda imate dodatnu odgovornost kad stvari ne idu dobro', rekao je na norveškoj televiziji Kristoffer Lokberg, nogometaš Vikinga, u ovoj ulozi stručni komentator.

'Bio sam poprilično siguran da će pobjeći. Mnogi drugi su ustali, možda je osjetio da govore u njegovo ime. Ima veliku odgovornost kao kapetan nakon ovakvih utakmica, a ako to sam ne shvati... Mora još napredovati ako želi nositi traku u budućnosti za Norvešku' zaključio je Lokberg.

Haaland je u prvoj utakmici ovog reprezentativnog ciklusa postao najbolji strijelac u povijesti Norveške. Zabio je dva gola Sloveniji u pobjedi od 3:0 i tako došao do 34 gola u 37 nastupa za reprezentaciju.

Standings provided by Sofascore