POČINJE EUROPSKA AVANTURA

Hajduk ne mora strahovati od Slavije nego od nečega drugoga: Mi to ne možemo promijeniti

25.07.2018 u 19:58

Bionic
Reading

Hajduk novu sezonu otvara europskim dvobojem. Splitska momčad je u drugom pretkolu Europske lige domaćin Slaviji iz Sofije (četvrtak, 20 sati)

Pred novinare su izašli trener Željko Kopić i kapetan Zoran Nižić. Prvo nešto o suparniku koji je u prvom pretkolu izbacio finski Ilves.

'Slavija je u prvom pretkolu bila kvalitetnija momčad i zasluženo je prošla dalje. Stereotip je da svi igraju nogomet i ako ne uđeš maksimalno imat ćeš probleme, ali to je tako, oni igraju čvrsto, na mali broj golova, čeka nas čvrsta i zahtjevna utakmica i napravit ćemo sve da ne bude iznenađenja', rekao je Kopić koji se osvrnuo na katastrofalno stanje travnjaka.

'Sigurno da je to remetilački faktor, jer mi moramo napadati i dominirati. Travnjak nije dobar, pogotovo za stil igre koji mi gajimo, kad želimo imati loptu u nogama i kontrolirati situaciju. Nije idealan, ali tu smo da se adaptiramo, prihvatimo i iz te situacije izvučemo maksimum', govorio je Kopić, a o toj temi je nešto rekao i Hajdukov branič Nižić.

'Travnjak je takav kakav je, mi ništa ne možemo promijeniti, ali eto, mi smo nakon Ultre svaki put pobjeđivali i prolazili dalje.'

Sastav Kopić zna, li ga naravno nije otkrio pred novinarima. Postoji li pritisak?

'Pritisak je uvijek prisutan bez obzira na uspjeh reprezentacija. Sigurno da on daje pozitivnu sliku i novu energiju. Nije lako povlačiti paralele, jer veliki broj reprezentativaca igra na vrhunskom nivou, ali sigurno da uz tu priču iz Rusije kroz tu energiju i poticaj da napraviš što je u tvojoj moći za što kvalitetniji rezultat', jasan je bio Kopić.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Pitanje za kapetana, može li se preskočiti Slavija i je li to njegova zadnja utakmica za splitskog prvoligaša?

'Nadam se da možemo proći. Saki prijelazni rok odgovaram na ista pitanja, ja sam igrač Hajduka i to je sve što mogu reći.'