video i foto

Hajduk slavi: Do jučer ih ismijavali, nakon pobjede nad Dinamom dali su si oduška

14.09.2024 u 08:06

Bionic
Reading

Hajduk je od početka ove sezone prošao svašta. Ispadanje iz Europe, (k)ikseve kod Lokomotive i Istre u SuperSport HNL-u, odlazak Ivana Perišića, šokantan otkaz uručen Nikoli Kaliniću...

Dinamo je s druge strane ušao u Ligu prvaka, zaradio silan novac, u domaćem prvenstvu ostvario četiri pobjede te imao jedan remi, u zadnjem kolu s Rijekom na Rujevici.

U tjednu u kojem se u splitskom taboru ratovalo međusobno na svim razinama Gennaro Gattuso je uspio sačuvati mir u svlačionici, a to nije bilo lako.

Maknuli su mu čovjeka koji ga je doveo - Nikolu Kalinića. Onaj koji ga je maknuo s Gattusom ne razgovara - predsjednik Ivan Bilić.

I onda taj Hajduk s načetim trenerom dođe na Maksimir i umjesto da popije tri komada, uzme skalp nedodirljivom vladaru klupske nogometne scene u Hrvatskoj - Dinamu. I još se obrani s igračem manje. Neki drugi Hajduk s istim igračima bi potonuo. Ovaj nije. Do jučer su bili predmet sprdnje, a sada su na vrhu.

Gattuso je nakon utakmice poručio kako se ostaje boriti, a pohvalama i zahvalama upućenim Kaliniću jasno dao do znanja da će stajati na suprotnoj strani od vodstva kluba i biti čvrsto uz svoje igrače.

A oni su, svjesni svega znali proslaviti pobjedu. Ovoga puta ne slave preuranjeno naslov prvaka, ovoga puta bio je to ispušni ventil igrača koji su pokazali karakter kada se očekivalo rasulo.

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Pobjeda 1:0 na Maksimiru ih je pogurala na prvo mjesto ljestvice SuperSport HNL-a, ali ni ta spoznaja ni sjajna asistencija Dominika Prpića za novi gol Marka Livaje nisu razlog erupcije oduševljenja na kraju utakmice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Ovako odgovoriti na sve ono što se događa u klubu je pobjeda nad pobjedama. Jer, malo tko je u njih vjerovao uoči derbija...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore