splićani idu dalje

Hajduk utrpao tri gola Slaviji i čeka na obračun s opasnim Rumunjima

02.08.2018 u 19:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige pobijedili su 3:2 protiv Slavije ovog četvrtka u Sofiji te tako s ukupnih 4:2 prošli u sljedeću fazu natjecanja...

Kopićeva družina uz tek male probleme odradila je svoj prvi europski zadatak ovog ljeta. Iako bez ozlijeđenog kapetana Nižića, kao ni golmana Posavca i Duke, Splićani su očuvali prednost u Sofiji protiv slabo organizirane Slavije i na kraju kao bolja momčad zasluženo prošli dalje.

Nakon pobjede na Poljudu 1:0 Hajduk je u uzvratu imao zadatak sačuvati svoju prednost i golom u gostima dotući protivnika, što mu je i uspjelo u 24. minuti nakon što se Bašić dokopao jedne lopte i ubacio s desne strane, a Stanko Jurić vješto ju je glavom poslao u mrežu.

Uspjela je splitska momčad malo zakomplicirati svoj život u 45. minuti kada je Caktaš napravio penal na Karabeljovu, a Ivanov ga je pretvorio u izjednačenje. U 55. minuti kazneni udarac dobio je i Hajduk nakon igranja rukom Uzunova, a Mijo Caktaš iskupio se za skrivljeni zabivši pogodak za 2:1.

Do kraja susreta Slavia je pokušala zabiti još tri pogotka, a zabila je tek jedan. Dogodilo se to u 70. minuti nakon što je Ljubić obranio jednu čistu priliku, ali Jovov je zatim odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Krenuli su Bugari nakon toga na sve ili ništa, Ljubić je morao spašavati Hajduk pred Angelovom u 83. minuti, ali četiri minute kasnije Bašić je ubacio iz prekida, a Caktaš zabio za konačnu pobjedu Splićana.

Hajduk je tako prošao u 3. pretkolo Europske lige, u kojem će sljedećeg tjedna igrati protiv ugledne rumunjske Steaue koja je s ukupnih 6:0 lako prošla pokraj slovenskog Rudara...

Europska liga, 2. pretkolo:

Slavia - Hajduk 2:3 (Ivanov 45, Jovov 70 / Jurić 24, Caktaš 55, 86), prva utakmica 0:1

  • +24
Hajduk - Slavija, 2. pretkolo Europske lige, 26.7.2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX