Vušković splitski Ramos

Hajdukov tinejdžer, za kojeg stižu sve veće milijunske ponude, majstorski zabio iz slobodnog udarca pa sve nasmijao na što je prvo pomislio nakon gola

13.05.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što je Hajduk na Poljudu nadigrao Goricu 4:0 najviše se pričalo o golu iz slobodnog udarca 19-godišnjeg stopera Marija Vuškovića

Pobjedom nad Goricom u 34. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk je ostao u igri za plasman u Europu. No, najveća pobjeda Hajduka u ovoj utakmici su njihovi dojučerašnji juniori, tinejdžeri Stipe Biuk i Mario Vušković koji su briljirali.

Obojica su bili strijelci, a posebna priča je gol iz slobodnog udarca u 13. minuti koji je zabio tinejdžer Mario Vušković, 190 cm visoki stoper koji je stasao u mlađim kategorijama Hajduka na poziciji zadnjeg veznog da bi prelaskom u seniore postao nezamjenjiv na poziciji stopera (gol pogledajte u video prilogu!). Spomenutim igraču najveći igrački uzor je zvijezda Real Madrida Sergio Ramos i već sada se za njega raspituju neki europski klubovi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Arenasport

Velik broj nogometnih stručnjaka uvjeren je da se radi o budućem hrvatskom seniorskom reprezentativcu i novom 'kapitalcu' Hajduka na kojem će jako dobro zaraditi.

Nedavna ponuda talijanskog Napolija od tri milijuna eura je odbijena, a mnogi se slažu kako bi Vušković za godinu dana mogao vrijediti puno više. Nije nemoguće da postigne cijenu sličnu onoj Nikole Vlašića koji je u ljeto 2017. prodan u Everton za 10,8 milijuna eura. Navodno je nedavno odbijena i ponuda škotskog Celtica od pet milijuna eura te isto tako i ona iz Torina od 3,5 milijuna eura plus izdašni bonusi.

Ukratko, radi se o modernom zadnjem veznom igraču koji se odlično snalazi i kao stoper, a potražnja za takvim igračima na tržištu je velika. No, rijetki su oni koji tako dobro izvode slobode udarce u tim godinama…

'Momčad je odradila fantastičan posao, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo zabili četiri gola i na kraju smo mirno priveli utakmicu kraju', kazao je Vušković nakon utakmice, prenosi Slobodna Dalmacija.

O golu iz slobodnjaka samo je kratko rekao:

'Iskreno, bio sam zatečen nakon što sam zabio gol, od Akademije nisam zabio gol iz slobodnog udarca. Nisam ni imao puno prilike pucati u seniorima, ipak sam skoro najmlađi. Stvarno je fantastičan osjećaj zabiti gol u ovako bitnoj utakmici, presretan sam, ali čestitam momčadi, odigrali smo odličnu utakmicu. Idemo se sad rekuperati, okrenuti se idućoj utakmici. Idemo u Šibenik, probati pobijediti i tamo', dodao je Vušković koji je svojom iskreom izjavom nasmijao sve okupljene.

  • +14
NK Hajduk - NK Gorica, 34. kolo HT Prva liga, 12.5.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL