PALAVERSA UŽIVA

Hajduku donio milijune, ali od povratka na Poljud zasad ništa; otkrio i što misli o Rakitiću

08.10.2024 u 09:07

Bionic
Reading

Aberdeen je nastavio stopostotni niz i u sedmom kolu škotskog Premiershipa svladao Hearts. Najzaslužniji za posljednju pobjedu jest 24-godišnji Ante Palaversa, koji je u igru ušao u 72. minuti, a potom u 88. zabio za konačnih 3:2

Palaversa je bio veliki talent splitskog Hajduka i 2019. godine ga je Pep Guardiola doveo u Manchester City za šest i pol milijuna eura. Za City nikad nije zaigrao, Englezi su ga slali na posudbe u Oostende, Kortrijk i Getafe.

City ga se riješio prije dvije godine, otišao je u Troyes, ali je tamo u dvije sezone skupio samo devet nastupa.

'Posljednji gol zabio sam za Troyes prije dvije godine, i to protiv PSG-a, i zato je iz mene izašla hrpa emocija. Onih pozitivnih. Osjećam se odlično, ali bez momčadi i kluba ne bih bio ništa: atmosfera, zajedništvo, sjajan trener Jimmy Thelin te navijači nukleus su euforije u gradu. Imamo sedam pobjeda u sedam kola i sa Celticom držimo vrh ljestvice. To doista nitko nije očekivao', javio se za Jutarnji Palaversa:

'Najiskrenije, presretan sam. Osjećam se prihvaćeno, cijenjeno, rastem, igram, ali svega toga, kao i tog gola, ne bi bilo bez momčadi i našeg duha. Aberdeen je i više od punog pogotka'.

Dodao je Palaversa i ovo.

'Hajduk ovoga ljeta nije bio opcija, ali to ne čudi jer sam tek bio u fazi oporavka. Kažete da je trebala zamjena za ozlijeđenog Žapera, ali shvaćam svoju i hajdučku situaciju. Konačno, hej, u Split je došao Raketa, što je čudo. I eto, ja zabijem, a Hajduk pobjedom ode na prvo mjesto. Lijepi dani, bez dvojbe. Uz vjeru da nisu gotovi. Daj Bože da u Hajduku potraju, to je moj klub, imaju sjajan spoj iskustva i mladosti, a iz moje perspektive mogu samo biti zahvalan na prilici koju su mi pružili u Aberdeenu i na temelju toga posvećen sam isključivo planu kako da im uzvratim'.

A što je još Palaversa rekao, posebicu na temu utakmice Hrvatska - Škotska, pročitajte OVDJE.