održana dva treninga

Hamilton i Verstappen se požalili na velike probleme sa svojim bolidima; radio poruke poslane iz bolida otkrivaju neobične smetnje prilikom vožnje

30.04.2021 u 18:45

Bionic
Reading

Lewis Hamilton i Max Verstappen požalili su se na probleme sa svojim bolidima na prvom treningu uoči VN Portugala

Finac Valtteri Bottas u Mercedesu imao je najbolje vrijeme na prvom treningu, a njegov momčadski kolega Britanac Lewis Hamilton bio je najbrži na drugom treningu uoči nedjeljne utrke svjetskog prvenstva u Formuli 1 VN Portugala.

Bottas je na prvom treningu bio 0.025 stotinki brži od Maxa Verstappena, a Lewis Hamilton je prvi trening završio na petom mjestu. Tijekom treninga Britanac se požalio na stanje svojeg bolida. Hamilton je jasno rekao ljudima u boksu u kakvom je stanju njegov bolid.

'Moram se vratiti u boks. Nešto moramo promijeniti. Bolid trenutno nije moguće voziti', požalio se Hamilton preko radija.

Zanimljivo, na loše uvjete se požalio i Max Verstappen koji je otkrio kako osjeća snažne vibracije dok vozi.

'Ovo je smiješno. Uopće ne vidim kuda vozim od snažnih vibracija', požalio se Nizozemac ljudima u boksu koji su ga pitali smatra li da je bolid nesiguran, na što je odgovorio sarkastično:

'Ma ne, samo ću u ponedjeljak morati zubaru', odrješit je bio Verstappen.

Očito su problemi otklonjeni pa je Hamilton bio prvi u drugom treningu, a slijedio ga je upravo Verstappen. Uoči treće utrke sezone vodi Hamilton sa 44 boda, Verstappen ima 43, a Britanac Lando Norris 27 bodova. VN Portugala je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16 sati.