psk_2

brojevi ne lažu

Harry Kane postao najbizarnija priča Eura; ni on ne vjeruje da mu se sve to događa

Bionic
Reading

Nakon što je Španjolska u finalu Eura nadigrala Englesku 2:1 opet je tema postao napadač Harry Kane

Naime, ubrzo nakon finalne utakmice društvene mreže bile su prepune napisao o tome kako je Harry Kane bio blizu svog prvog trofeja u seniorskom nogometu, ali mu je opet izmakao.

No, ono što je bilo posebno vidljivo u finalnoj utakmicu je jako loša igra Harryja Kanea za kojeg mnogi govore kako je možda i najbolji napadač u povijesti Engleske. A zvuči bizarno da u klupskoj i reprezentativnoj karijeri još nije osvojio trofej!

'Zaista je teško riječima opisati kako se svi mi sada osjećamo. Teška utakmica. Učinili smo sve da se vratimo u utakmicu i borili smo se. Teško je kada primite gol u posljednjim minutama. U prvom poluvremenu smo se mučili, nismo mogli držati loptu duže u našem posjedu. Drugo poluvrijeme je bilo bolje i postigli smo gol', kazao je nakon utakmice utučeni kane kojeg je izbornik zbog loše igre izvadio iz igre u 61. minuti. Jednostavno nije bio pravi…

'Ekstremno bolan osjećaj i boljet će dugo'

'Propustili smo još jednu priliku, ali doći do finala nije nimalo lako. Morate iskoristiti ovakve prilike kad vam se ukažu, a mi to ponovo nismo uspjeli. Ekstremno bolan osjećaj i boljet će dugo', dodao je Kane koji je, igrom slučaja i spletkom okolnosti, stekao etiketu 'luzera.'

Čak ni dolazak u Bayern iz Münchena nije se pokazao kao pun pogodak za Kanea jer s moćnim njemačkim klubom nije osvojio niti jedna trofej. Planove im je pokvario Bayer iz Leverkusena.

Idemo redom, prvo je Bayern u Superkupu poražen od Red Bull Leipziga 3:0, a u Kupu Njemačke doživjeli su šok od trećeligaša Saarbrückena 2:1. Što se prvenstva tiče poznato je kako su nogometaši Bayer Leverkusena bez poraza osvojili Bundesligu te su tako daleko iza sebe ostavili Bayern.

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako je do dolaska Kanea u klub iz Münchena Bayern imao čak 11 uzastopnih titula. A ispada kako je taj savršen niz prekinut baš u sezoni kad je potpisao Harry Kane koji je, usprkos tome što je postigao 36 golova te je stekao titulu najboljeg strijelca njemačkog prvenstva, ostao razočaran.

A popis natjecanja u kojima je gubio u finalim aje impredsivan. Kad sam Kane to gleda vjerojatno ne vjeruje što vidi. I sigurno sad ima dodatni motiv da prekine tu crnu seriju i napokon nešto osvoji.

Pedantni statističari tako su izvukli sljedeće podatke kad je napadač Harry Kane u pitanju:

  • odigrao je 643 utakmice u 14 godina karijere
  • postigao je ukupno 510 golova
  • osvojio je 14 individualnih nagrada
  • igrao je finale Liga kupa u sezoni 2014/15. ali je poražen
  • s reprezentacijom je bio drugoplasiran na Europskom prvenstvu 2020. godine
  • +26
Španjolska - Engleska, finale Eura (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal