PONOS I DIKA

Hezonja: Ponosan sam, čast mi je što ću nastupiti u ovoj utakmici

05.09.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš doputovao je u Zagreb u peteročlanoj delegaciji španjolskog prvaka Real Madrida kako bi odao počast Petroviću koji je prije 31 godinu poginuo u automobilskoj nesreći.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja rekao je da je ponosan što će u četvrtak navečer u Zagrebu sudjelovati u utakmici sjećanja na nekadašnjeg igrača Dražena Petrovića.

'Ništa se ne može napraviti kako bi se došlo na razinu na kakvoj je on bio', izjavio je 29-godišnji igrač za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Hezonja je doputovao u Zagreb u peteročlanoj delegaciji španjolskog prvaka Real Madrida kako bi odao počast Petroviću koji je prije 31 godinu poginuo u automobilskoj nesreći.

'Ponosan sam i čast mi je što ću nastupiti u ovoj utakmici', naglasio je u videu objavljenom na internetskoj stranici Real Madrida.

'On je bio jedan od najboljih igrača u našoj povijesti i u svjetskoj povijesti', dodao je.

U utakmici za Petrovića, nekadašnjeg hrvatskog igrača Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portland Trail Blazersa i New Jersey Netsa, nastupit će svjetske košarkaške zvijezde. Među njima i Realovi igrači Džanan Musa i Walter Samuel Tavares.

'Ta utakmica ne samo da znači puno gradu, već i čitavoj zemlji, pa je jako lijepo ovo što radimo', rekao je Hezonja koji je s Real Madridom osvojio Euroligu 2023., a izgubio u njenom finalu 2024.

  • +43
Gala večera povodom Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Ja sam ponosan i što sam ovdje ispred Real Madrida u spomen na Dražena', napomenuo je.

Petrović je izgubio život 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. U trenutku nesreće imao je 28 godina.

Real Madrid, za koji je igrao 1988. i 1989. godine, izvijestio je prije tri mjeseca preko svoje internetske stranice da je Petrović 'izvodio egzibicije u bijelom dresu'. 'One su mu osigurale mjesto u povijesti Real Madrida', naveo je tada klub.

Šibenčanin je u finalu europskog Kupa pobjednika kupova zabio 62 koša u pobjedi nad talijanskim Snaidero Casertom. Te godine je Real Madrid osvojio i španjolski kup. S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, prvom velikom natjecanju na kojem je nastupila Hrvatska kao samostalna država.