RASPLET U PREMIERSHIPU

Hoće li Bilić nakon ove izjave izgubiti popularnost?

20.04.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Momčad Slavena Bilića West ham United, uz vodeći Leicester City, najugodnije je iznenađenje engleske lige. Pet kola prije kraja na visokom je šestom mjestu te je u mogućnosti izboriti mjesto koje vodi u Europsku ligu

'Čekićari' Slavena Bilića već osam prvenstvenih utakmica ne znaju za poraz. Na Bilićevu žalost, od tih osam utakmica pet utakmica završilo je remijima, a da je uspio osvojiti koji bod više, možda bi se borio i za mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Pokušavali su Bilićevi igrači do kojeg boda više doći i 'ronjenjem', kako Englezi nazivaju bacanje, odnosno glumu u suparničkim 16-ercima. Ova je tema postala aktualna nakon posljednjeg ligaškog dvoboja, u kojem je West Ham primio gol u petoj minuti sudačke nadoknade iz sumnjivog 11-erca, a prije toga je i Jimmie Vardy zaradio drugi žuti karton zbog glumatanja u West Hamovu kaznenom prostoru.

Shodno svim tim situacijama, Bilić je naglasio da neće imati ništa protiv ako netko od njegovih igrača napravi isto. I odmah su se engleski novinari sjetili Bilićevog simuliranja na SP-u 1998. godine kada je isključen Laurent Blanc.

'Nisam ja Mahatma Gandhi. Možda sam trebao više razmišljati o Blancu, ali u tom sam trenutku više mislio na sebe. Samo sam se želio zaštititi', pravdao se tada Bilić, a Blanc je zbog tog crvenog kartona propustio finalni okršaj.

S vremenom je Bilić ipak promijenio mišljenje te dodao:

'Ne bih imao ništa protiv da tako igrač izbori penal. Ali svakako, mi kao klub ne želimo dobiti oznaku da smo 'ronioci'. Povremeno me to ne bi smetalo, ali ja sam ponosan što nismo takav klub', poručio je Bilić.

Večeras West Ham na svom stadionu dočekuje Watford. I bilo bi nam draže da se iza golova 'čekićara' ne povlače repovi...