BOLI GLAVA

Hoće li Dalić odoljeti i ovoj nemoralnoj ponudi? Evo na što su spremni Saudijci!

27.06.2024 u 15:13

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je velika želja bogatog saudijskog kluba

Saudijski Al-Ittihad iz Jeddaha, važan državni projekt Saudijske Arabije, želi dovesti Zlatka Dalića za trenera i spremni su platiti koliko god treba, javlja Večernji list.

No, ako se pita predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić onda je jasno da od toga neče biti ništa:

On je izbornik i ostat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke. On ostaje, mogu ekskluzivno reći", kazao je nedavno Kustić.

  • +5
Doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon ispadanja s Eura Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

No, stara izreka kaže; Gdje ima dima, ima i vatre.

Tako mega-bogati Saudijci Dalića vide kao vrhunskog trenera koji može klubu donijeti dodatni iskorak, posebno nakon što su prošle sezone doveli zvijezde poput Karima Benzeme i N'Gola Kantea.

Financijska moć Al-Ittihada ogleda se u tome da Benzema zarađuje 100 milijuna dolara godišnje, dok je bivši trener Marcelo Gallardo imao primanja od 24 milijuna dolara godišnje. Dalić, s obzirom na svoje uspjehe, smatra se daleko boljim trenerom od Gallarda, pa se očekuje da će mu Al-Ittihad ponuditi sličnu plaću.

Dalić je već vrlo cijenjen u Saudijskoj Arabiji zbog svojih uspjeha s Al Faisalyjem i Al-Hilalom, koji se naziva azijskim Real Madridom.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Iako je Al-Ittihad za sada samo izrazio interes, nadaju se da će uskoro započeti službene pregovore s Dalićem. Ipak, neće im biti lako nagovoriti ga jer je Daliću Hrvatska prioritet, a želi voditi reprezentaciju na trećem Svjetskom prvenstvu 2026. godine u SAD-u. Kanadi i Meksiku.

'Tužan sam i razočaran, pokazali smo vjeru, zajedništvo i ljubav, ali nismo uspjeli. Nikad nisam bio bez energije u životu, nitko mi ništa nije dao ili poklonio. Gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Predat se neću! Mogu biti ponosan na sve što sam napravio, s igračima i reprezentacijom, stožerom... ponosan sam do neba', kazao je nedavno Dalić u obraćanju.

Njegov trenutni ugovor s HNS-om traje do kraja tog natjecanja, i nije ga briga što je taj ugovor mnogo manje izdašan od onoga što bi mogao dobiti od Saudijaca. No, kako god se okrene pounuda, ako je točna, je nemoralna!

sve osim nogometa

Učitavanje...