NEMAJU SREĆE

Braća Fantela diskvalificirana zbog preuranjenog starta, ništa od medalje

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 13:25
  • Objavljeno 02.08.2024 u 13:21
Bionic
Reading

Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela danas su i treći puta startati u plovu za odličja, nakon što je završna regata olimpijskog 49era u Marsellieu dvaput prekidana i otkazana tijekom jučerašnjeg dana. Nažalost, nema dobrih vijesti

Kratko je trajala današnja regata za Šimu i Mihovila Fantelu. Zbog preranog starta dikvalificirani su nakon nekoliko minuta jedrenja. U tom trenutku bili su treći. Šteta, jer u ova dva dana sve se okrenulo protiv njih. Tako su ove Olimpijske igre završili na devetom mjestu.

Podsjetimo, zadarska braća su u prvom plovu za odličja jučer nakon odličnog starta, koji je na polovici utrke vodio do bronce, ostali bez vjetra i sreće u trenutku kada su bili vodeći u floti od deset 49era.

Nakon dva sata uslijedio je novi start i novi prekid utrke, na veliku nesreću braće Fantela koja su u četvrtak bili vrlo raspoloženi i sjajno su jedrili u obje poništene regate. Naime i kod kod drugog prekida su imali broncu u rukama.

Šime i njegov mlađi brat Mihovil su u 49eru bili osmi u Tokiju, a Šimi su ovo već četvrte Olimpijske igre. U Riju je s Igorom Marenićem došao do najvećeg uspjeha hrvatskog jedrenja osvojivši zlato u klasi 470.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal